Snap
  • Zwanger

man blijft vragen naar kinderwens, maar wat wil hij nu?

Vrouwen komen van Venus, Mannen van Mars. Dat zal best, maar heeft er iemand een handleiding? Want ik snap hem echt niet meer!!

Nu bijna een jaar geleden (mag ik even huilen?) ben ik met veel gedoe en een keizersnede bevallen van een prachtige meid. Het jaar is nu bijna voorbij, en ik zou medische gezien weer zwanger mogen worden. En die vraag is dus ook al regelmatig voorbij gekomen.

Mijn man vroeg aan de operatiezuster, voor de keizersnede, of ik bij een volgende zwangerschap weer een keizersnede zou krijgen, of dat we het eerst natuurlijk mochten proberen. Ze keek wel wat vreemd zei hij...

Toen ik mijn dochter voor het eerst even vasthield (nog tijdens de operatie) vroeg mijn man of ik er nog een wilde. Mijn antwoord was volmondig JA, maar nu nog even niet.

Ik had toen al een gewone bevalling achter de rug van 26 uur... 

En nu sinds een maand of drie, vraagt hij me iedere week wel wanneer de volgende wil. Deze zomer proberen, of de volgende. En hij brengt daarmee iedere keer mijn hoofd op hol, want ik weet het echt niet (ander verhaal, schrijf ik misschien nog wel eens)

Maar als ik hem dan vraag, wat hij wil krijg ik geen antwoord. En hij heeft het gisteren zelfs twee keer gevraagd. In de middag en in de avond. Maar opnieuw geen antwoord. Ik vraag me wel eens af, of hij het zelf wel weet. Maar ik weet nu echt niet wat hij nu wil. Want hij zegt wel dat ik het moet dragen en opvoeden, maar hij moet mij verdragen. En dat is toch ook wel erg belangrijk.

Maar hij zegt het gewoon echt nooit, wat hij nu wil, wanneer en of. En zolang hij niks zegt, komen we er ook niet uit.

Waar is die mannenhandleding gebleven? Want het truckje (regelmatig over iets beginnen, totdat hij denkt dat het zijn eigen idee is) doen zijn moeder en ik ook altijd, bij onze mannen. En dat werkt wel. Maar, ik geloof eigenlijk niet dat dat het is wat hij probeert. Misschien dat hij het zelf ook nog niet weet. Dat denk ik eigenlijk.

Maar gisteren bedacht ik opeens dat dit ook zijn manier kan zijn, om duidelijk te maken dat hij er echt al aan toe is. Oftewel, ik weet het echt niet.

Hoe begonnen jullie mannen hierover, waren dat ook van die heldere lichten? En hoe krijg ik hem nu zover dat hij eens echt zegt wat hij wil? HELP!

9 jaar geleden

Bij mij is dit precies het zelfde. Mijn vriend zegt steeds wil je een tweede. Een dag later of een uur later als de kleine hem op de proef heeft gesteld schreeuwt hij het bijna uit dat hij maar een kindje wil. Nu is net mij spiraal eruit ivm veel pijn in mijn onderbuik. De dag dat de spiraal er uit ging wilde hij weer gelijk aan de slag. Ik denk dat het een mannen ding is.