Snap
  • Zwanger

Mamma zijn zonder moeder

Ik ben mamma. Een vrolijke mamma ook wel. Dolgelukkig met mijn 2 kindjes! Maar zelf heb ik geen moeder meer en dat valt me best zwaar soms.

Ik kan me geen groter geluk op aarde bedenken dan mijn 2 hummeltjes. Mijn dochter van 3,5 en mijn zoon van 7,5 maand. Wat hebben deze twee wezentjes ons leven ontzettend verrijkt! We hebben echt een heerlijk gezin waar zowel mijn man (die het liefst morgen al aan een derde begint) als ik (die dat laatste nog op zijn minst een tijd wil uitstellen :) ).

Wat ik wel erg jammer vind, is dat mijn moeder ze nooit heeft mogen meemaken.
Mijn moeder stierf bijna 5 jaar geleden, op 50-jarige leeftijd aan kanker. 

Zij wilde niets liever dan kleinkinderen. Maar ik was daar nog niet aan toe. Uiteraard ging ik er vanuit dat we nog alle tijd hadden en dat het vanzelf zou komen. Ze moest gewoon maar wat geduld hebben! Helaas bleek het lot anders te beslissen.

Tijdens mijn zwangerschappen viel het me ontzettend zwaar. Ik wilde mijn moeder om raad vragen, misschien wel bij de bevalling hebben.. Het is iets wat je band met je moeder extra versterkt denk ik, maar wij kregen die kans niet. Ik miste haar.

Nu mijn kinderen er zijn vind ik het nóg moeilijk. Ze had zo gek op ze geweest, ze zo verwend! Wat hadden ze een leuke logeerpartijtjes kunnen hebben. En wat zou het heerlijk zijn om zo'n leuke oppas te hebben!
Kortom; ik mis je mam.

's avatar
9 jaar geleden

Ja ik (31) weet het helaas uit eigen ervaring dit is niet leuk. Mijn moeder overleed bijna 2 jaar geleden op 49 jarige leeftijd plotseling aan een hartstilstand. Gelukkig heeft ze haar eerste kleinzoon (mijn zoon) tot 2,5 jaar oud mogen meemaken. Maar ik loop ook regelmatig tegen hetzelfde probleem aan en zit ook met heel veel vragen. En wens je dan ook heel veel sterkte hiermee, want het gemis blijft.

's avatar
9 jaar geleden

jeetje wat verdrietig zeg. ik kan er echt mee meevoelen hoop dat je genoeg andere mensen om je heen hebt die je bij kunnen staan en er zijn om raad aan te vragen. niemand vervangt je moeder natuurlijk laat dat wel duidelijk zijn!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MammaMarianne?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.