Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • kraamcadeau
  • Moedersvoormoeders
  • mamaplaatsxmommaluv
  • babyshowerideeen

Mamaplaats sponsort Sandy uit Namibië

Sandy is net bevallen van dit lieve meisje

Oktober is alweer voorbij, de feestdagen staan om de hoek. Tijd om jullie voor te stellen aan Sandy Swartbooi, die wij dankzij de support van Mamaplaats in oktober konden verblijden met een mooi MommaLuv-pakket.

Sandy woont in Katutura, de grootste sloppenwijk van Namibië. Ze is op 6 oktober bevallen van een meisje Mewiko Esther Shannei Swartbooi. 

Snap

Ben jij zwanger en wil je ook iets moois betekenen voor een andere moeder en baby?

MommaLuv verbindt jou, voordat je kindje er is, aan een mama-to-be in Afrika. Deze vrouw is rond dezelfde tijd uitgerekend als jij. Dankzij donaties van jouw kraambezoek ontvangt zij een babypakket met basisbenodigdheden uit jullie naam.

We dronken een digitale koffie met 3 van onze contactpersonen uit 3 Afrikaanse landen, zij vertellen graag wat ze doen en waarom dit zo belangrijk is!

Lisanne Voort uit Namibië verteld:

“Naast mijn werk op een pre-school in de sloppenwijk Katutura van Windhoek is Mommaluv eigenlijk een parttimejob. Een job die ik met alle liefde doe en waar ik erg veel voor terug krijg. Niet per se iets tastbaars, maar veel bewustwording en dankbaarheid. Het is gaaf om voor deze organisatie te werken, want ik deel niet alleen maar uit. Ik schaf ook spullen aan. In de winkels kennen ze mij al. Daarnaast geef ik ook een ‘Young and Pregnant’ course en dat heeft veel toegevoegde waarde. De vrouwen leren allerlei praktische zaken terwijl we een band met elkaar opbouwen. Intussen hoef ik niets meer te doen om nieuwe moeders te vinden. Dagelijks melden zich moeders die via-via gehoord hebben van MommaLuv.”

Onze contactpersoon Eveline van Maanen uit Guinee-Bissau voegt hier nog iets belangrijks aan toe:

“Je bijdrage betekent veel! De waarde van het pakket staat gelijk aan twee maanden werk een alleenstaande moeder!”

Rose Nakimuli uit Uganda is contactpersoon en verpleegster:

“Het is fantastisch. Het voelt niet aan als werken omdat ik het met zoveel liefde doe. Ik deel veel pakketten uit aan vrouwen in Uganda, maar ook aan vluchtelingen uit Congo, Rwanda en Burundi, om er maar een paar te noemen. Ook geef ik les aan de vrouwen over het belang van borstvoeding en hygiëne. Daarnaast geef ik ook counseling omdat sommige vrouwen moeilijke tijden hebben doorgemaakt met hun man of familie. Ik wil de Nederlandse moeders bedanken voor hun gulle gift, je geeft een levenslange schat voor deze kwetsbare vrouwen. Sommige vrouwen denken dat niemand van ze houdt. Door jouw steun voelen ze zich weer geliefd.”

Meer weten? Kijk op www.mommaluv.nl.