Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mama van een hooggevoelig kindje en zwanger!

Ik heb een hooggevoelig kindje en een kindje op komst? Mijn zoontje is huileriger en trekt meer aandacht. Hoe zijn jullie daar mee omgegaan?

Mijn zoontje van 5 is hooggevoelig. En niet zo'n beetje ook. Hij houdt niet van drukte, harde geluiden, onverwachte gebeurtenissen, nieuwe gebeurtenissen, nieuwe mensen, aanrakingen ed. Alles wat voor hem onverwacht en onaangekondigd komt maakt hem nerveus en huilerig. Het voordeel van zijn hooggevoeligheid is dat hij heel lief, empathisch en wijs is. Hij voelt dingen goed aan, gedraagt zich soms als een volwassene (vooral als ik verdrietig ben) en je kunt hem dingen heel goed uitleggen.

Alleen....nu ben ik bijna 38 weken zwanger van de tweede. Het is een zware zwangerschap met alle klachten van dien. Tel dan ook de dagen af totdat het beebietje er is. Ik vraag mijn zoon regelmatig wat hij ervan vindt dat hij een broertje krijgt. De ene keer zegt ie dat het heel leuk vindt, de andere keer laat ie duidelijk merken dat ie het niet zo goed weet en bang is dat ie hem liever gaat vinden als ik hem.

Hij vraagt wel 10 keer per dag wie ik 'de liefste' vindt en ik krijg hem maar niet uitgelegd dat ik hem de allerliefste vindt, samen met zijn 'komende' broertje. Daarbij heeft hij heel duidelijk door dat ik, vanwege het zwanger zijn van zijn broertje, niet veel meer kan. Slim als hij is.

Naarmate de einddatum in zicht komt wordt mijn zoontje huileriger en trekt meer aandacht. Terwijl mijn energie alleen maar afneemt. Vandaag was ik het zo zat dat ik ook echt onaardig tegen hem deed. En voelde me daarna meteen schuldig.

Moeilijk. Hij is erg slim, maar ik krijg hem dit niet uitgelegd. Ik heb nu zoiets van: Ik zie het wel als het beebietje er is. Een hooggevoelig kind is een geschenk, dat zeker! Maar kan soms ook best vermoeiend zijn omdat je overal rekening mee moet houden. Dat is op het moment dus een beetje moeilijk voor me.

Heeft iemand van jullie een dergelijke ervaring: een hooggevoelig kindje en een kindje op komst? Hoe zijn jullie daar mee omgegaan?

11 jaar geleden

Wat een geschenk zo,n hoog gevoelig kind. Dat betekend dat hij ook kan aanvoelen als er spanning is. tot zeker 7 jaar zit een kindje nog helemaal in de aura ( of heel dichtbij de energie) van de moeder. Als jij hem vraagt 9regelmatig schrijf je) wat hij er van vind dan kan hij het onderscheid nog niet maken wat hij er van vind of wat jij zelf uitstraalt. De vraag zal de ene keer bevestigen hoe jij er over denkt de andere keer zal hij je ergens onbewust op trickeren. bijvoorbeeld maak jij je zorgen dat straks je zoontje jaloers gaat worden op de baby of heb je er alle vertrouwen in. Ikdenk dat hij steeds huileriger wordt omdat hij voelt hoe jij in je vel zit. dit bedoel ik niet negatief maar eigenlijk dwingt hij je rustiger aan te doen je aandacht te verdelen of zelfs meer te gaan 'genieten' ook al valt dat soms niet mee. ik weet zeker dat jij je beter gaat voelen en dat hij daar weer op reageert en vast rustiger wordt. hij wil het BESTE voor jou en is beslist niet jaloers. als er nu nog vragen op komen mag je mij gerust mailen of kijk op mijn site www.essential-awakening.nl Ik wens jullie heel veel goeds toe Ingrid Jetten