Snap
  • Zwanger

Mag jouw kindje al op de iPad?

Het is voornamelijk makkelijk, je kindje huilt.. hopsake iPad onder zijn neus en hij is stil. Toch is een iPad niet alleen gemakkelijk, maar heeft het ook nog een functie.

Dat een iPad gemakkelijk is bij de opvoeding van je kind was al wel bekend. Je krijgt je kindje er soms wel uren stil mee. Spelletjes, filmpjes en gekke geluidjes, alles om je kindje vrolijk te maken en houden staat erop. Echter zijn dit niet de enigste voordelen van een iPad. Uit onderzoek van de University of London blijkt namelijk dat kinderen die spelen met een iPad of smartphone (touchscreen), hun fijne motoriek beter ontwikkelen.

Motorische ontwikkeling

Het is bekend dat de motorische ontwikkeling van een kind grof begint, namelijk met de grove motoriek.  Uiteindelijk gaat dit over in de fijne motoriek. Een kindje begint de motorische ontwikkeling vanuit de romp, daarna zijn de schouder, elleboog, pols en uiteindelijk de hand en vingers aan de beurt.
Wanneer een kind op jonge leeftijd al in aanraking komt met een touchscreen, slaat het als het ware een gedeelte van de ontwikkeling over. Het kind leert zichzelf dan een trucje aan om met het ‘speelgoed’ (de iPad) te kunnen spelen. Op deze manier ontwikkelt het kind de fijne motoriek al eerder dan wanneer er niet met de iPad wordt gespeeld.

Voor het geval je nu denkt, wauw dit is de oplossing! Dat is niet helemaal het geval. Het langdurig achter een iPad zitten is namelijk niet goed voor de oogjes van je kleintje. Ook is het voor je kind erg belangrijk om de grove motoriek te blijven ontwikkelen om op deze manier het lichaam te leren kennen en ontdekken. Dus 1 tip, zet je kindje niet langdurig achter de iPad want dat komt de algehele ontwikkeling niet ten goede.

Bron: RTL Nieuws

7 jaar geleden

Ik vind de tablet ideaal als ik de haren van mijn dochter (3 jaar) moet doen. Zij kan dan een filmpje of spelletje doen en ik doe zonder protest van haar, haar haar borstelen en op een staart of iets dergelijks. Hierdoor heb ik ook toezicht op war zij doet op de tablet. Af en toe mag ze 's middag ook nog even op de tablet (met kidstand). Dat is dan haar rust moment. Ze heeft namelijk erg veel energie.

7 jaar geleden

Hier heel wisselend. Vader is er iets te makkelijk in waardoor ik het ding vaak wegsmokkel en wat anders aanbiedt. Hij mag hem best, af en toe een keer en geen uur lang of een paar keer per week. Die hele speelgoedhoek is er niet v niks. Ik verwonder me wel wat zon kleintje allemaal kan met een iPad. Zelf hoef ik alleen de toegangscode in te voeren. Hij doet de rest. YouTube, Tom de cat etc. Drukt pop upps weg en als ik hem hoor gieren, jawel, is ie selfies aant maken.

7 jaar geleden

Geen ipad of telefoon voor mijn zoontje! Die is nu 1,5 jaar en laat hem lekker spelen met blokjes, boekjes, autootjes en muziekspeeltjes. Misschien ouderwets maar zo ontwikkelt hij z'n motoriek ook prima en het is niet slecht voor z'n ogen! Als ie eenmaal op school zit komt ie genoeg in aanmerking met de ipad!!!

7 jaar geleden

Ik vind de iPad echt een uitkomst! Mijn zoontje is 4 en speelt/kijkt er regelmatig op. Hij heeft er heel veel mee geleerd en als we bijvoorbeeld uit eten gaan of op bezoek bij mensen zonder kinderen, gaat de iPad eigenlijk altijd mee.