Snap

LIFE IS BETTER WHEN YOU ARE LAUGHING#2

Vorige week nummer 1 van mijn positieve blogs, hier volgt nummer 2 van deze week!

Bevrijdingsdag

Aangezien wij vlakbij Wageningen wonen en dit op de fiets ook goed te doen is, was het dit jaar niet zo moeilijk om te bedenken wat we met Bevrijdingsdag zouden gaan doen. Normaal gesproken is mijn man niet zo in voor ‘drukke’ evenementen en al zeker niet met de kinders, maar omdat het weer goed meewerkte en ik hem ook op verschillende manieren probeerde te overtuigen van het feit dat het ECHT wel leuk zou worden, ging hij overstag. We gingen met de kinders op de fiets naar het bevrijdingsfestival in Wageningen. Van te voren hadden we alvast even gekeken wat waar te doen was, dus vol goede moed stapten we op de fiets. Ik met de middelste achterop en de jongste voorop en manlief met mijn oudste naast zich fietsend. De heenweg hadden we wind mee, het was een heerlijk ritje, lekker in het zonnetje. In Wageningen aangekomen viel de drukte ons nog mee (dit was overigens totaal anders toen we weer vertrokken, maar dit terzijde). We hadden bedacht dat we naar het kinderplein zouden gaan, dus zo gezegd zo gedaan. De kinderen hebben hier een tijdje lekker gespeeld, gedanst en hard meegezongen met de muziek. Na ongeveer anderhalf uur merkten we dat het toch wel behoorlijk druk begon te worden, voor ons dus het perfecte moment om de fiets weer op te zoeken en richting huis te gaan. Maar niet voordat we nog een tussenstop hadden gemaakt bij de ijssalon in ons dorp, want dat hadden we natuurlijk wel verdiend!

We werden door vrienden nog gebeld of we zin hadden om ’s avonds bij hen in het dorp vuurwerk te komen kijken. “Ja, leuk, maar dan moesten we wel oppas vinden”. Gelukkig wilden mijn schoonouders wel even oppassen, dus wij hadden nog een mooie afsluiting van deze heerlijke dag in de vorm van een prachtige vuurwerkshow!

Dierentuin en de postbode

Vrijdagochtend werden de kinderen al vroeg weer thuis gebracht door mijn schoonvader. Manlief en ik hadden bedacht dat we weer even naar de dierentuin konden gaan, daar hebben we namelijk een abonnement op. Er was vorige week ‘Afrikafestival’ in de dierentuin, dus er waren allemaal leuke dingen te doen. Zo konden de kinderen onder andere een mooi klei kunstwerk maken. Erg leuk dit soort activiteiten, dat maakt het dierentuin bezoekje toch net weer even anders dan andere bezoekjes.

’S Middags ging de deurbel, de postbode stond voor de deur met een pakketje. Aangezien ik de week daarvoor een leuke mail van de mamaplaats redactie had gekregen, wisten we wel hoe laat het was! Ze hadden goed hun best gedaan bij mamaplaats om een leuke cadeautje uit te zoeken voor ons, ze werden gelijk allemaal ingepikt door de kinders hihi.

Ik kreeg ook nog een heel lief kaartje voor moederdag van mijn Swap mama, echt zo leuk! Dank je wel daar voor Swap mama!

8 mei, de meest mooie dag van het jaar!

Moederdag, dat was het deze dag. Wat vind ik dat toch een geweldige dag! Niet perse omdat het dan om mij draait deze dag, maar vooral het zien van de trotse bekkies van mijn drie kindertjes bij het geven van hun Moederdag cadeau. En niet alleen die trotse bekkies, ook de ideeën die ze zelf hebben op deze dag. Zo heeft mijn oudste helemaal alleen de tafel mooi gedekt en bedacht wat er voor ontbijt moest komen. Echt zo lief hoe hij dat allemaal verzint en uitvoert! De andere twee waren extra lief deze dag en wilden overal mee helpen.

Na het ontbijt gingen we picknicken met mijn deel van de familie. Mijn oma is afgelopen maand naar een aanleunwoning verhuisd, dus de tuin waar we normaal gesproken zaten met familiebijeenkomsten, was er niet meer. De kinderen vonden het geweldig en hebben de hele tijd gevoetbald en met de frisbee gespeeld. En ook (mijn) oma genoot met volle teugen.


Wat gebeurde er verder nog voor leuks deze week?

De kinderen houden heel erg van tekenen en kleuren, dat gaat ook steeds beter! Mijn dochter van (net) 5 jaar tekende een prachtige tekening met Sneeuwwitje, Doornroosje en Assepoester. Mijn zoontje van (net) 3 jaar kleurde een smurfentekening in, zo netjes! Wat ben ik toch ontzettend trots op deze schatjes!

We hebben weer een lekkere fruitbox binnen gekregen. Het zag er weer super top uit en hebben gelijk alweer genoten van een lekkere fruitsalade.

Voor een feestelijke gelegenheid had ik mijn dochter haar haren ingevlochten. Ik moet zeggen dat het steeds beter gaat en er steeds strakker en mooier uitziet. Stiekem toch wel een beetje trots op mezelf!

Mijn dochter had gisteren weer zwemles, ze mag 21 mei alweer afzwemmen voor zwemdiploma B, de topper!

Mijn zoon speelde gisteravond een voetbalwedstrijd en wat deed hij dat ongelooflijk goed. Ze wonnen met 5-3, echt een top prestatie!

Mijn Swap pakket is helemaal af en ingepakt, stiekem ben ik er best wel een beetje trots op. Ik hoop dat hij in de smaak valt bij mijn Swap mama. Hier een kleine sneakpreview van wat mijn mama gaat zien.

Op naar volgende week!

 

7 jaar geleden

Wat fijn die positieve berichten! ! Daar wordt iedereen vrolijk van. En wat heerlijk om zo van je gezin te kunnen genieten!

7 jaar geleden

Super leuke week! Die vlechtjes zijn ook geweldig! Wat een toppers heb je toch! Alvast succes voor je dochter voor het afzwemmen straks!