Snap
  • Zwanger
  • vader
  • papa
  • aanstaande

Laten we de papa's niet vergeten

De moeders staan centraal tijdens de zwangerschap. Zij dragen het kind en krijgt alle aandacht maar laten we alsjeblieft de aanstaande vaders niet vergeten. Ze staan een beetje onzeker langs de zijlijn en vooral als het hun eerste kindje wordt. Ze willen je zo veel mogelijk helpen maar weten niet altijd hoe.

Je buik wordt dikker en hij vraagt zich af of het wel normaal is dat die zo groot wordt en dan heb ik het nog geen eens gehad over de zenuwen voor de bevalling. Laten we ook de aanstaande papa tijdens jouw zwangerschap een handje helpen.

Roedelleider Zodra je te horen heb gekregen dat je moeder wordt komt bij de aanstaande vader het oergevoel naar boven en gaat zich de roedelleider voelen. Er moet goed voor je gezorgd worden maar hoe? Nu jij zwanger bent kan het zijn dat de vader het benauwd krijgt en onzekerheid voelt. Dit is heel normaal, jullie verdrinken bijna in je eigen emoties en soms kan het even te veel worden. Gelukkig hebben jullie negen maanden om aan dit heerlijke idee te wennen.

Praat goed met elkaar en laat duidelijk weten hoe het met je gaat. Vraag of hij je ergens mee kan helpen, ze willen immers heel graag tijdens de zwangerschap hun steentje bijdragen aangezien jij al het kindje 9 maanden moet tillen en de rest..

Het eerste contact Jij bent de eerste die contact heeft met het kindje, je voelt de eerste trappeltjes en bouwt in de negen maanden al een sterke band op. Laat ook de papa mee genieten, probeer zo veel mogelijk met z’n tweeën naar de controles van de verloskundige te gaan. Bij het eerste geluidje van de hartkloppingen zal er vast een warm gevoel en een hoog verlangen bij hem naar boven komen. Praat allebei tegen je buik zodat het kleintje allebei jullie stemmen leert kennen.

Geniet Hoe langer de zwangerschap duurt hoe leuker en minder spannend het wordt. Vergeet vooral niet te genieten samen. Ga samen shoppen en dan de baby kamer inrichten dit neemt de wellicht aanwezige zenuwen bij papa vast weg. Geef hem het gevoel dat ook hij onmisbaar is tijdens die mooie negen maanden.

12 jaar geleden

Het ligt er natuurlijk wel aan wat het karakter van papa is. Mijn man wilde echt niet mee naar zwangerschapsgym maar hij was wel druk in de weer met de kinderkamer, de wieg die gerenoveerd moest worden etc. Hij is nogal een binnenvetter en een type van achter de schermen voel ik me beter. Wat goed dat je hier aandacht aan schenkt. De papa's in spé zijn vaak het ondergeschoven kindje;-)