Snap
  • Zwanger

langer dan verwacht!

na 3x te vroeg te zijn bevallen gingen alles en iedereen ervan uit dat dit nu weer zou gebeuren..

na 3x te vroeg te zijn bevallen gingen alles en iedereen ervan uit dat dit nu weer zou gebeuren..

toen ik zwanger werd van onze 6 kindje was het gelijk o die zal net als haar 3 zussen ook wel te vroeg komen.

met de 20 weken echo bleek ik weer "ruim" vruchtwater te hebben bij mijn vorige zwangerschappen was dit teveel of zelfs extreem veel..

ik kreeg gelijk meer controles en later bleek dat mn vruchtwater goed was gelukkig maar..

de 35 weken braken aan en met de vorige 3 was ik bevallen met 35+5 dus deze week was enorm spanend omdat iedereen wel dacht dat ik nu weer zou gaan bevallen die week ging heel langzaam maar ik haalde de 36 weken..

wel had ik vaak harde buiken en voorweeen dus ben ik op de bank gaan zitten en zoveel mogelijk rustig aan gedaan o de 37 weken te halen want we wouden graag thuis bevallen..

ook de 37 weken haalde ik tot verbazing van iedereen zelfs de verloskundige had dit niet verwacht.

ik werd weer wat actiever want ja ons meisje mocht nu officeel komen en ook de 38 weken haalde ik

toen ik 38 weken zwanger was,was ik er zo klaar mee iedereen vroeg maar of ik nou nog niet bevallen was want ja was al 38 weken vond dit best vervelend want daardoor had ik het gevoel dat ik al 42 weken zwanger was ipv 38 maar omdat de andere 3 vroeg waren was dit buiten alle verwachtingen om..

toen ik 38+2 zwanger was ging ik weer naar de verloskundige en vertelde dat ik het zat was had al 3 dagen voorweeen maar die zette steeds niet door slapen deed ik slecht en doordat iedereen iedere dag vroeg of ik al bevallen was was ik er klaar mee..

haar voorstel was om even te kijken of er al ontsluiting was zodat ik wist waar ik aan toe was toen bleek ik al 5cm ontsluiting te hebben dat was ff slikkend dat had ik niet verwacht wel werd er verteld bij elke kramp die ik voelde dat ik moest bellen omdat ik snel beval en al 2x zonder echte weeen was bevallen

die avond begonnen de steken om de 3 min gelijk dus paar uur later maar even gebeld de verloskundige kwam naar mijn gevoel voor niks want deze weeen had ik al een paar dagen maar waren daarna weer steeds weg..

verloskundige wou toch de kraamhulp bellen toen de kraamhulp kwam werden mijn vliezen om 1 uur snachts gebroken met 6 cm ontsluiting 1 uur later werd onze dochter geboren met 1 perswee daarvoor alleen maar steken gehad en bijna geen pijnlijke weeen(op 3 weeen na inclusief de perswee)

dus na 3 prematuurkindjes hadden we nu een "voldragen" kindje gekregen