Kruidige pompoensoep
Pompoen maakt een ware comeback in Nederland. Ze worden niet meer alleen gebruikt tijdens Halloween, maar komen ook steeds vaker voor in de Nederlandse keuken. En niet zonder reden want de gerechten zijn vaak onwijs lekker. De recepten met pompoen worden steeds gevarieerder en uitgebreider. Dus vandaag even een lekker en makkelijk receptje met pompoen. Dit recept is voor vier personen en is binnen een half uurtje klaar!
Wat heb je nodig?
- 1 gewone pompoen
- 2 rode paprika's
- 1 courgette
- 3 bosuitjes
- 2 tenen knoflook
- 15 g tijm
- 3 el olijfolie
- 1 tl chilipoeder
- 1 liter water
- 2 groentebouillontabletten
Hoe maak je het klaar?
Als eerste begin je met de pompoen. Deze ga je halveren om vervolgens de zaden en de draderige binnenkant te verwijderen. Ook moet de schil verwijderd worden. Wat je het beste kunt doen is de pompoen eerst in partjes snijden en dan per stuk de schil verwijderen. Snijd de paprika en de courgette in stukken, de knoflook fijn en de bosui in ringetjes. Haal ook de blaadjes van de tijm eraf. Bij de volgende stap doe je de olijfolie in een pan met daarbij de pompoen, courgette, paprika, knoflook, tijm, bosui, en de chilipoeder. Bak dit circa 5 minuutjes. Als je dit gedaan hebt kan het water erbij samen met de groentebouillonblokken. Laat het nu een kwartiertje koken. Wanneer dit gedaan is ga je met een staafmixer de soep pureren. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor wat extra smaak.
Nu is je soep helemaal klaar om heerlijk opgegeten te worden. Lekker met wat brood erbij om te dippen, of lekker met pesto!
Bron: Allerhande
Klik hier voor meer recepten!
Anoniem
Ik ben er gek op. Heb al zoveel verschillende gerechten uitgeprobeerd. Ga deze ook even uitproberen :)