Snap
  • tweeling
  • #tweeling
  • #tweelingmama
  • TAPS
  • #taps
  • zwangerschap
  • risicovol
  • risicovollezwangerschap

KOZEN WIJ VOOR EEN RISICOVOLLE ZWANGERSCHAP?

Waarom moesten wij naar het ziekenhuis en wat ging er mis?

Het was tijd voor onze eerste echo in het ziekenhuis. We wisten dat ik zwanger was van een tweeling. Verder wisten we nog niks en vonden we het een heel bijzonder idee dat ik in verwachting was van twee kindjes! Wel was ik nog ontzettend ziek en kroop de tijd voorbij.


Waarom moesten wij naar het ziekenhuis?

Wanneer je in verwachting bent van een tweeling, krijg je elke 2 weken echo’s en controles in het ziekenhuis. Daar kregen wij gelijk na deze eerste echo het volgende te horen: “Jullie hebben gekozen voor een bijzondere en risicovolle zwangerschap’’. De arts in het ziekenhuis was erg zakelijk en we vonden haar erg negatief. We kregen de volgende uitleg: Onze tweeling deelden de placenta. Ze hadden wel hun eigen vruchtzakje en navelstreng, maar er was een risico dat de tweeling het bloed niet eerlijk zou verdelen. Echter was dit wel een hele kleine kans, vertelden ze ons. We kregen heel veel informatie mee en we konden thuis de site nog even nalezen. Omdat ik zo ziek was, heb ik hier de eerste weken verder niet veel over na kunnen denken. Ik kon alleen maar denken, als dit maar niet allemaal voor niks is..


Wat ging er mis met onze tweeling zwangerschap?

Tot de 20 weken zwangerschap waren de echo’s en de NIPT test helemaal goed. We wisten inmiddels ook het geslacht, we hadden namen en ik voelde de baby’s bewegen in mijn buik! Hierdoor kregen we steeds meer vertrouwen. Tijdens de 20 weken echo zagen ze echter toch voor het eerst een verschil in bloedstromen in de hersenen van de baby’s. Dit konden ze meten tijdens de echo. Ging het dan nu toch nog mis? Ons werd verteld dat dit onder andere zou kunnen duiden op TAPS(Tweeling anemie polycythemie sequentie), maar er was niet meteen reden voor paniek. Het was nog maar een vermoeden, zei de arts. Het zou ook een meetfout kunnen zijn of het ene kindje zou wat drukker en beweeglijker kunnen zijn dan het andere kindje. Ze wilden dit wel een paar dagen later controleren. En hier begon onze weg vol angst en verdriet. Na weken ziek zijn, kon dit er ook nog wel bij. Ik had er een slecht gevoel over. En dit was niet voor niks..


Meer van ons lezen (zien)?

In mijn volgende blog lees je meer over ons verhaal. Ben je benieuwd hoe het nu met ons gaat? Bekijk onze video’s gezellig mee op Youtube (hieronder te zien)! Of volg ons op Instagram. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij LotteLouise?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.