Snap
  • Zwanger
  • Zwanger?
  • zelfinseminatie
  • 1epoging

Kom maar op met dat potje en spuitje

Poging 1

Het contract is getekend en we zijn klaar om te starten. 

Ik ben al een paar maanden, sinds dat ik mezelf het opgegeven op meerdangewenst.nl eigenlijk, mijn cyclus goed aan het bijhouden met ovulatie testen en daaruit bleek dat ik vrij laat ovuleer. Tussen dag 17 en 19.

In mei zouden we uiteindelijk beginnen, maar toen we het contract in mei getekend hadden was het al zover dat mijn vruchtbare periode over was. We moesten dus nog even wachten tot halverwege juni. Zo gezegd zo gedaan kwam mijn vruchtbare periode er in het weekend van 12 juni aan, natuurlijk precies in het weekend dat ik met mijn zusje en moeder een meiden weekendje had gepland. Zal je net zien. (Zusje vond het niet heel leuk dat we het weekendje een paar uur eerder moesten afbreken zodat ik kon insemineren. Hopen dat het het waard is 🤞🏻)

Op vrijdag nog geen positieve ovulatietest, maar toch maar afgesproken dat ik bij heb even een potje sperma kwam halen en mezelf ging insemineren. Die positieve test zou toch dit weekend moeten komen en sperma kan tot wel 3 dagen overleven in het lichaam. Uiteindelijk zijn zij naar mij gekomen omdat het ze niet ging lukken om voor bedtijd van T thuis te zijn. We wilden het toch doen, dus reden ze even een stukje om. 

Hij heeft zijn ding gedaan en toen ben ik naar boven gegaan om mijn ding te doen. Mijn zusje is ook bezig om zwanger te worden met haar vriend, maar zij kunnen het helaas niet op de natuurlijke manier doen vanwege medische problemen, dus ook zij zijn bezig met zelfinseminatie en ze heeft me dus een foldertje gegeven met alle nodige info vanuit het ziekenhuis. 

- 10 minuutjes wachten voor het inbrengen dan wordt het wat vloeibaarder- opzuigen met een pipetje- billen omhoog en insemineren maar- en dan nog een kwartiertje met de billen omhoog blijven liggen

Maar jeetje! Wat stinkt dat spul zeg! Ik wilde het bijna niet doen vanwege de geur, maar ja, je moet er wat voor overhebben.

Zaterdag had ik een positieve ovulatietest in handen. Yess... goed gemikt dus! Dat betekent dat ik binnen 24 tot 48 uur ovuleer en dus vruchtbaar ben. 

Zondag het hele riedeltje nog even herhaald. Maar dan wel bij hem thuis het bakje opgehaald en ben ik naar mijn oma gereden. Die was natuurlijk op de hoogte dat ik even bij haar op bed ging liggen, maar natuurlijk zaten er weer een stuk of 3 tantes die precies wilden weten wat ik kwam doen. Uuuu... iets. Als het lukt horen jullie er nog wel wat van. (Lekker awkward)

En dan begint het lange wachten.

Ik had speciale tests waarmee je 4 dagen voor je NOD al kon testen. Nou, die eerste was al gelijk negatief, dus ik had het al opgeven. Ik dacht, hoe groot is die kans ook dan dat je gelijk de 1e poging zwanger raakt? Maar wat had ik nou gedaan? Ik was gaan testen op de verkeerde dag. Daar kwam ik dus achter nadat ik me misselijk begon te voelen en mijn borsten pijn begonnen te doen. Zou het dan toch?

Toch nog maar even een testje doen hoor... Ja!!! Twee streepjes!

Echt, ik mag me gezegend voelen. Hoeveel vrouwen doen er wel niet jaren over om zwanger te raken of nog erger, moeten door een hele medische malle molen of hebben miskraam na miskraam. Ik ben gezegend. Nu maar even wachten of het vruchtje blijft zitten.