Snap
  • Zwanger
  • vroeggeboorte
  • welovemamaplaats
  • mamablog
  • stichtingmommaluv
  • mamaplaatsxmommaluv

Kleine Jimmy uit Tanzania werd 2 maanden te vroeg geboren!

Amala Arishod en Jimmy

Deze maand hebben we de eer om jullie voor te stellen aan de sterke Amala Arishod uit Tanzania. Amala is 20 jaar oud.

Op 17 juli is zij bevallen van haar eerste kindje. Ze heeft haar zoontje Jimmy genoemd. De jonge mama was eigenlijk in september uitgerekend maar is na 7 maanden zwangerschap bevallen. Het was een pittige start in het ziekenhuis, maar na 1 week werden ze al naar huis gestuurd omdat het relatief goed ging en omdat het ziekenhuis te vol was.

Snap

Met behulp van kruiken kon Amala de kleine Jimmy warm houden. Helaas had ze ook niet genoeg moedermelk dus is ze hem gaan voeden met een soort pap via een spuitje, want ook was Jimmy´s zuigreflex nog niet krachtig genoeg. Al met al een pittige start, maar alles is goed gekomen! Samen met haar moeder heeft Amala haar zoon verzorgd en op kracht gebracht.

Wat achteraf ook enorm heeft geholpen waren de bijeenkomsten bij van LULU (een organisatie waar wij mee samenwerken), waar zij wekelijks lessen heeft gekregen over zwangerschap, babyverzorging, family planning, sociale vaardigheden en omgaan met geld.

Snap

"We zijn dankbaar dat we Amala dankzij jullie Mamaplaats lezeressen hebben kunnen ondersteunen, dus wederom enorm veel dank", aldus team MommaLuv!

Ben je zwanger en wil je ook een moeder en newborn in Afrika ondersteunen? Kijk dan op www.mommaluv.nl voor meer informatie.

Tot snel weer!