Snap
  • Zwanger

Kinderwens en het wil niet lukken...

Na 2 jaar gestopt te zijn met de pil wilde het nog steeds niet lukken om zwanger te worden. Door naar de gynaecoloog dan maar.

Kerst 2010 was het. Roeland vroeg of ik wilde stoppen met de pil. Ik had al aangegeven dat ik een kind wilde en nu was het zover dat we het ook echt gingen proberen. Een jaar ging voorbij en ik was nog niet zwanger. Dus ben ik maar de huisarts gegaan en heb verschillende onderzoeken gehad. 'Kerngezond' zei de dokter na alle uitslagen. Dus het lag niet aan mij. Dus gevraagd aan Roeland of hij zich dan wilde laten testen. Maar hij ging niet naar de dokter. Zal wel iets te maken hebben met het aantasten van zijn mannelijkheid. 

We hebben onze kinderwens maar even op een laag pitje gezet. Maar toch blijft die kinderwens er zitten. Dus toch maar een beetje doordrammen dat Roeland zich ook ging testen. En ja hoor, na ruim 2 jaar sinds ik met de pil ben gestopt ging hij eindelijk naar de dokter. En wat vond hij het verschrikkelijk zeg om het sperma in het potje te doen. En natuurlijk lukt het dan ook niet op tijd. We waren een kwartier te laat bij het laboratorium in het ziekenhuis. Gelukkig was dat niet zo erg. De week erop zouden we de uitslag krijgen.

En ja, daar was het probleem, vermindert vruchtbaar was de uitslag. Weinig en traag werd ons verteld. Dus zijn we doorverwezen naar de gynaecoloog. Hoe dat verder ging vertel ik in de volgende blog.