Snap
  • Zwanger
  • #Moederdag
  • #ivf
  • #verdrietig
  • #wensmama

|| KINDERLOOS EN MOEDERDAG ||

Op 12 mei is het Moederdag. Al vroeg gaan alle kindje stiekem naar de keuken sluipen om heel zachtjes aan de slag te gaan om de lekkerste ontbijt te maken en daarna te brengen op bed. In de keuken is er onverwachts een tornado langsgekomen maar er zit zo veel liefde in dat ene broodje met ei.  Oudere kinderen die het huis al uit zijn komen gezellig langs met een lekkere taart of een prachtige bos bloemen met een lief kaartje ‘’ JE BENT DE ALLER LIEFSTE MAMA VAN DE HELE WERELD ‘’ 

Een kaartje met allemaal lieve woorden die mag op zo’n dag natuurlijk niet ontbreken. Het is volkomen terecht dat je eens per jaar eventjes jouw mama in het zonnetje zet, ze heeft jou aan de borst gekoesterd en ook zij heeft haar best gedaan om jou zo goed mogelijk op te voeden.

Maar we zijn niet allemaal moeder. Deze dat is voor velen een hele moeilijke dag. Zij hadden graag ook moeder willen worden, maar aan wie dat (nog) niet gegeven is. Ze waren ooit zwanger maar kregen een miskraam of verloren hun kindje op een later stadium. Ze deden er alles aan om in verwachting te raken maar het mocht niet baten. Ze zijn geen moeder op zichtbare manier maar zeker wel in gedachten.

Zo ook voor mij, een week voor dat het Moederdag wordt ben ik al verdrietig. Een dag die helemaal in teken staat voor de moeders. Elk jaar ga ik altijd met Moederdag offline op social media. De lieve foto’s en de prachtige eigen gemaakte kadootjes overstromen op social media. Voor mij zijn dat pijnlijke momenten die ik liever ga vermijden. En begrijp me niet verkeerd, ook ik ga gezellig langs onze ouders om een lekkere kop koffie te drinken met een groot stuk taart. Maar tegelijkertijd doet mijn wensmamahart pijn.

Ik pleit voor een dag voor de vrouwen die geen moeder zijn. Ook bestaat er nog geen naam voor deze groep vrouwen. Niet-Moederdag klinkt ook zo vervelend. Ik weet zeker dat er vele onder ons hier blij me zouden zijn. Een wensmama dag zou fantastisch zijn toch? Ik bedoel, een tante dag bestaat ook dus waarom voor ons niet?

Ik ga morgen de hele dag offline, en ik brand een kaarsje voor alle wensouders en de niet moeders, doen jullie met mij mee?

4 jaar geleden

Zo herkenbaar! Ik heb er 10 jaar over gedaan om moeder te worden. Deze dagen vond ik ook altijd erg confronterend. Maar geef nooit de hoop op! Ik werd moeder terwijl ik alle behandelingen had afgerond en verhuisde naar een appartement midden in de stad omdat ik toch nooit moeder zou worden. Zelfs de arts zei dat de kans groter was dat ik de Staatsloterij zou winnen. De wonderen zijn de wereld echt nog niet uit!

4 jaar geleden

Verschrikkelijk als je je kindje verliest. Dat hun je niemand. Ik vind moederdag ontzettend commercieel net als Valentijnsdag, vaderdag etc etc. Al die dagen vind ik persoonlijk onzin. Het zou beter zijn voor heel wat groepen mensen om commerciële dagen af te schaffen. Je doet altijd wel iemand pijn. En is het niet vele malen leuker als je kind/ geliefde etc iets maakt of lief tegen je doet op een elk willekeurige dag??

4 jaar geleden

Ik brand vandaag een kaarsje en pleit voor een wens mama dag!

4 jaar geleden

Sinds ik moeder ben realiseer ik mij ook altijd op deze dag dat er heel veel wensmama's zijn en dat dit dan een extra beladen dag is. Ook in mijn omgeving zijn er steeds meer vrouwen waarbij het niet of moeilijk lukt. Heel goed om hier juist ook op moederdag bij stil te staan...