Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • mamatobe
  • LevenVanEenJuf
  • basisonderwijs
  • coronavirus

Juf heeft Corona, is de baby nu in gevaar?

De juf heeft Corona, is de baby in gevaar?

Vorige keer vertelde ik over mijn ‘’gender reveal’’ in de klas. Na schooltijd ging ik naar huis met lichte hoofdpijn. Ik moet zo’n 35 minuten rijden en de hoofdpijn werd steeds erger. Opeens kwam er allemaal spuug naar boven. Ik dacht dat de periode van misselijkheid voorbij was, maar ik kon het net aan binnen houden. Eenmaal thuis ben ik gaan liggen en voelde ik me steeds beroerder worden. Die avond heb ik (met moeite) onze ‘’gender reveal’’ op Instagram gezet en daarna ben ik vroeg op bed gegaan.

In de loop van de nacht werd ik alleen maar zieker. Zelfs zo ziek dat ik onze teamleider alvast een berichtje stuurde dat ik me wilde afmelden voor woensdag. Ik heb me nog nooit in het onderwijs ziek hoeven melden en ik vond het moeilijk om te doen, maar ik had geen keuze. Waarom was ik ineens zo ziek?

Het antwoord volgde pas 4 dagen later. Toen ik op zaterdagochtend wakker werd zonder geur en smaak. Iemand die zwanger is, merkt dat meteen, want mijn geur en smaak waren juist heel sterk. Vandaar dat ik ook zo vaak misselijk was. Ik bedacht me dat ik het niet kon maken om geen Corona test te doen, want als ik wel zou gaan werken, zou ik collega’s in gevaar brengen als ik het had. De uitslag kwam pas zondagavond, maar ik had het stiekem wel verwacht: positief.

De klas was op de hoogte gebracht en ik kreeg al meteen berichtjes (via ouders) van bezorgde kinderen. Ik mocht nog een week niet op school komen terwijl ik me wel beter voelde. Alleen nog wat moe. Ik baalde enorm, want die vrijdag zouden we sinterklaas vieren in de klas. Dit kon dus niet doorgaan. De klas wist mij wel op te vrolijken met een grote beterschapskaart die ze samen met de invaljuf (moeder van leerling uit de klas) hadden gemaakt. Daarop hadden ze o.a. mij, mijn man en ons hondje getekend. Met allemaal lieve woorden erbij.

De belangrijkste vraag die in de hoofdjes van de leerlingen speelde: zou de baby nu ook in gevaar zijn? Ik heb ze die week een brief geschreven (digitaal uiteraard ;)) waarin ik uitlegde wat het zou betekenen voor de baby in mijn buik. Kort gezegd: ik zou extra controles krijgen om zeker te weten dat de baby niet zou achterlopen in de groei. Ik maakte ook duidelijk dat ik me niet zoveel zorgen maakte. Wel was ik blij met de extra controles.

Toen ik na 1,5 week weer terugkeerde op school, kwam ik weer in een warm bad terecht. De klas stelde de vragen aan me die ze nog kwijt moesten, maar daarna kon ik ook weer verder met de lessen die op de planning stonden. Die empathie van ze verdween niet, want ze bleven betrokken bij hun juf de rest van de zwangerschap.

Volgende keer: juf mag niet meer voor de klas staan + met verlof.