Snap
  • Zwanger
  • baby
  • effect
  • ongeboren
  • psychologische
  • toestand

Jouw psychologische toestand heeft effect op ongeboren baby

Ben jij depressief, down of gestrest? Volgens Duitse onderzoekers heeft een psychologische toestand van de zwangere moeder, invloed op haar ongeboren kind. Wanneer de moeder gestrest is, draagt ze dat over aan de baby.

In een Duits onderzoek dat gepubliceerd is in  Translational Psychiatry, is gebleken dat de stres via de baarmoeder overgedragen kan worden naar de baby. Een zwangere vrouw met stress kan een kind krijgen met een psychologische stoornis en/of gedragsproblemen. Deze effecten zijn blijvend. Dit was eerder ook al bekend, maar in het huidige onderzoek is vooral gekeken naar uitzonderlijke stress, bijvoorbeeld veroorzaakt door een gewelddadige partner.

Het onderzoek is gehouden onder 25 vrouwen en hun kinderen, deze zijn nu tussen de 10 en 19 jaar. De vrouwen die aan dit onderzoek mee deden hadden allen bijzondere thuissituaties. De onderzoekers benadrukken daarom ook, dat de meeste vrouwen niet met dergelijke stressituaties te maken hebben. Verder zeggen de onderzoekers dat de omgeving waarin het kind opgroeit, invloed heeft op het verdere ontwikkelen, aldus De Telegraaf.

De resultaten uit dit onderzoek benadrukken nog maar eens hoe belangrijk het is, om jezelf en daarmee ook je kind te beschermen tegen grote stresssituaties thuis.

Wil je stress tijdens de zwangerschap verminderen? Albert Sonnevelt heeft als reactie op dit onderzoek een filmpje met uitleg gemaakt. Daarbij zijn tips om stress te verminderen.

Check de link >>

 

 

12 jaar geleden

Dacht dat dit al eerder aangetoond was? Maar inderdaad, denk dat niets zo slecht is voor de baby als stress. Daarom, lekker alles langs je heen laten gaan en ontspannen maar! 9 maanden dat het mag, waarom zou je het er niet van nemen?