Snap
  • Zwanger

Je kindje voelen bewegen....of niet?!

Ik heb niets om te klagen, maak me nergens zorgen om en ik kan eindelijk lekker genieten van deze zwangerschap.

Maar misschien maak ik me toch wel een klein beetje zorgen... 

Ik zit nu in week 20 en ik voel de baby maar amper bewegen. Het is mijn tweede kindje, dus ik had wel verwacht hem/haar beter te kunnen voelen. Vanaf week 14 voelde ik al wat bubbeltjes en dacht ik dat ook dit kindje weer lekker druk zou zijn. Alles is minder waar, want deze voel ik maar heeeeel af en toe. En dan nog vraag ik me vaak af of het mijn kindje wel is of dat het m'n darmen zijn die rommelen. 

Volgende week woensdag heb ik weer een afspraak bij de verloskundige en gaan we naar het hartje luisteren, die maandag daarop hebben we de 20-wekenecho. Dus ik ben erg benieuwd! 

Iemand hier ervaring mee, dat je je tweede kindje niet net zo goed voelde als je eerste kindje? 

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.. 

 

7 jaar geleden

Hallo Mijn dochter voelde ik al vroeg in de zwangerschap. Maar ook de tweede liet op zich wachten. Heb me er regelmatig druk om gemaakt omdat overal antwoord te lezen dat je m eerder zou moeten voelen dan de eerste Maar voelde deze pas rond week 24/25. Heb ook inderdaad de placenta roteren de buikwand aan wat maakt dat je m minder goed voelt. Terwijl ie op de echo druk genoeg is ????

7 jaar geleden

kan zijn dat je placenta aan de voorkant ligt. bij mijn jongste was dat het geval. die voelde ik pas rond de 20 weken echo voor het eerst en ook daarna voelde ik amper iets bewegen. zo nu en dan een schopje. terwijl het bij z'n oudere broer juist heel anders was, daarbij herkende ik juist wat je wel eens in de filmpjes ziet, alsof er een alien in je buik zit. haha. zo zie je maar elke zwangerschap is anders. fijn dat je binnenkort de echo hebt dan kunnen ze misschien zeggen of idd je placenta aan de voorkant ligt. suc-6 iig en nog een goede zwangerschap gewenst.

7 jaar geleden

Hoi ik ben net als jou 20 weken zwanger van mijn tweede! En ik voelde haar al met 14 weken en nu nog steeds een paar keer per dag. Het kan zeker zijn dat je kindje gewoon minder actief is! Of dat de placenta in de weg zit om het goed te kunnen voelen. Dus maak je niet te veel zorgen!

7 jaar geleden

Ik denk dat het net zo is als eerdere dames al zeggen, dat je placenta aan de voorkant ligt en je dus bewegingen weinig tot niet voelt. Zelf heb ik er geen ervaring mee. Mijn beide kindjes waren herrieschoppers daarbinnen en dat kon ik merken. Wel een tip waar ik van heb geleerd gezien ik niet zo ben van het bellen als ik maar heel even denk dat er iets niet klopt. Altijd je moedergevoel volgen. Als jij vind dat jij jouw kindje te weinig voelt bewegen gewoon bellen met je verloskundige, ook al heb je een paar dagen later een afspraak staan. Je kan altijd je zorgen delen en de verloskundige heeft liever dat je een keer te veel belt dan te weinig!