Terug
Blog header image

Je bent zwanger, wat moet je nu doen?

​Bij mijn eerste zwangerschap was ik totaal niet voorbereid. Alles was nieuw voor me.
Lindsy83
6 jaar geleden

Leuke tips! Waar je ook nog aan moet denken, waarbij de eerste 3 dingen haast vanzelf gaan ;) De babykamer, de garderobde, de naam en of je een 3d echo of andere pretecho's wilt laten doen :D Enjoy your pregnancy! :D

JufFeline
6 jaar geleden

Ja, goede tips. Ik denk dat die wel meer in het tweede trimester aanbod komen. Daar ga ik nog een blog over schrijven. :)

Lindsy83
6 jaar geleden

leuk! :)

Lilly92
6 jaar geleden

Handige lijst! Had ik dat soort lijstjes maar opgezocht toen ik net zwanger was. Ik wist niet waar ik moest beginnen toen ik het ontdekte, mede doordat ik me er nog niet in verdiept had. Gelukkig komen de meeste dingen vanzelf wel een keer langs :) Alleen het moeders voor moeders had ik eerder willen weten, dat had ik wel graag willen doen, maar toen ik daarover las was het al te laat...

Anoniem
6 jaar geleden

Je verhaaltje over moeders voor moeders klopt niet helemaal. Ik woon 3 hoog maar heb desondanks meegedaan. Ik kon de urine in de tuin zetten bij de vertegenwoordigster die ons kwam informeren. Zo heb ik toch mijn steentje bij kunnen dragen. Verder handige tips ik mis er nog wel meer haha maar er is ook een hoop waar je aan moet denken gelukkig heb je de tijd ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Leuk blog! En inderdaad het genieten niet vergeten. Je moet een hoop regelen en over veel praktische dingen nadenken. Foto's zijn een waardevolle herinnering aan deze periode, een fotograaf zoeken zou ik ook zeker aanraden. Even genieten van je partner, gezin en het zwanger zijn. Groetjes, Sandra

JufFeline
6 jaar geleden

Jammer dat je dat niet direct van je vk door hebt gekregen dan over moeders voor moeders. Ik heb het via hun te horen gekregen.

JufFeline
6 jaar geleden

Ik mocht het ook in een tuin van iemand anders zetten als ik iemand in de buurt had, dit had ik alleen helaas niet. Fijn dat bij jullie de vertegenwoordigster vlakbij woonde.

JufFeline
6 jaar geleden

Dank je. :)

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
34 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.