Snap
  • Zwanger
  • IVF-behandeling
  • IVF
  • terugplaatsing
  • #kinderwens
  • multiplesclerose

IVF Update / terugplaatsing #2

Woensdag 8 juni is de dag waarop ik volgens mn app (flo) ongesteld zou worden, dit kwam maar niet. Zit er wel eens vaker 1 of Max 2 dagen naast maar maandag 13 juni was ik nog niet ongesteld. Toen heb ik de gynaecoloog maar even een belletje gedaan hoe en wat. Ik kreeg een afspraak voor die vrijdag (17 juni) zodat het even allemaal nagekeken kon worden. Mocht ik in die tussentijd toch ongesteld worden dan zou ik terugbellen om die afspraak te annuleren.

Savonds laat (meestal begint het pas smorgens) op 14 juni werd ik dan toch ongesteld. Dus de volgende dag toch maar het ziekenhuis gebeld om de afspraak te annuleren. Wel kreeg ik meteen een nieuwe afspraak voor donderdag 21 juni.

Donderdag 21 juni.

Afspraak bij de gynaecoloog ging even wat anders dan gepland. Ik vertelde dat mijn afgelopen menstruatie anders verliep dan ik gewend ben. Zoals ik vertelde werd ik op dinsdag avond laat pas ongesteld, woensdag en donderdag waren normale dagen zoals ik gewend ben. Vrijdag een beetje zo’n eind-van-menstruatie-dag zoals ik hem noem (niet zo hevig als normaal maar voor de zekerheid een tampon in haha, zo’n dag) ‘s avonds was het voorbij, niet meer ongesteld (dacht ik) Zaterdag gingen wij Vaderdag vieren met mn broertjes, vader en bonus-moeder (zusje kon er helaas niet bij zijn) en halverwege de dag werd ik ineens weer hevig ongesteld. Echt nog nooit meegemaakt dit, heb zelfs een van mn favoriete broeken weg kunnen gooien om deze reden (😢 zo heftig heb ik niet meegemaakt sinds ik voor het eerst ongesteld werd) die avond was alles weer voorbij, zondag ook niks maar dan maandag ineens weer wat bloedverlies (ging echt even een wtf door mijn hoofd)

Zoals ik hierboven vertelde had ik op donderdag 21 juni een afspraak bij de gynaecoloog staan, omdat mijn menstruatie zo ‘raar’ was (het komt wel vaker voor na een punctie vertelde ze) was ik dus eigenlijk te vroeg langsgekomen. Ze zag wel 1 follikel zitten en meette op 9 mm. “Kom dinsdag maar terug ik denk dat het dan een stuk beter zal zijn”

Zo gezegd zo gedaan, Dinsdag 28 juni.

Afspraak #1 bij de gynaecoloog en later nog een andere arts (vertel ik zo meer over)

De follikel was gegroeid, zo’n 17mm was het nu. Ik moest voor de zekerheid bloed prikken omdat het leek alsof mijn eisprong eraan zat te komen. Ik liep om 15.40 de deur uit (had eigenlijk om 15.05 afspraak en om 15.30 weer een nieuwe afspraak) Om deze reden moest ik eerst even doorgeven bij de balie dat ik heel snel bloed moest laten prikken want die afdeling zou sluiten om 16.00. Dat ging dus even niet door, het was heel druk bij het bloed prikken en ze hadden om die reden de deuren al gesloten. Dus moest ik een afspraak online maken, gelukt voor de volgende dag om 11.45.

Afspraak #2 was met een arts die gespecialiseerd is in MS met zwangerschap. Ze legde mij het een en ander uit wat ik moet doen mocht ik zwanger raken en hoe een bevalling dan in werking zou gaan (ze heeft mij gerust gesteld dat als ik wil, dat ik in het ziekenhuis mag bevallen. Dit wil ik graag, niet omdat het mij zo’n pretje lijkt maar omdat ik het een fijn idee vind dat er artsen in de buurt zijn voor mij en/of ons kindje)

Woensdag 29 juni.

Bloed geprikt en smiddags word ik gebeld met de uitslag.

De arts belde mij ongeveer 2/3 uur na het bloed prikken al en vertelde dat de uitslag op 70 zat. (Ik heb echt niet goed opgelet bedenk ik mij nu haha) maar dit hield in dat ik op het punt zat van ovulatie of elk moment eraan kon komen. (Correct me if i’m wrong)

Yes!💪 ze vertelde dat ze meteen een aanvraag ging doen bij LUMC voor de terugplaatsing! Via de app van LUMC zou ik te horen krijgen wanneer het zou zijn. Maar grote kans op maandag of dinsdag. (Wij hoopten op dinsdag want maandag moet ik werken en staat de auto van mn vriend bij de garage haha)

Dinsdag 5 juli zal de terugplaatsing van de cryo zijn! We zijn super benieuwd en hopen (uiteraard) op een positieve test over 2,5 week!

De tijd weten we nog niet (dat krijgen we nog te horen) maar wij zijn beiden de hele dag vrij dus moet vast goed komen 😍

Poeh, en dan weer die slopende en stressende wachtweken dalijk haha, kan niet wachten tot die voorbij zijn 😜

EDIT: Het zal geen 2,5 wachtweken zijn maar 9 dagen!!! 14 juli mag ik testen 😍

Bedankt voor het lezen van dit meeeega lange verhaal haha. Ik wil nog even duidelijk maken dat ik dit met 3 redenen allemaal deel.

- Het is een soort dagboekje voor mezelf om later terug te lezen.

- Ik hoop iemand hiermee te kunnen helpen.

- Het lucht op om het van me af te schrijven dus ik raad het iedereen aan!

Duimen jullie mee? 🤞

1 jaar geleden

Dank je wel! Heel lief 😘

Ik zal aan jullie denken❤️ fingers crossed🤞🤞