Snap
  • Zwanger
  • IVF
  • #kinderwens

IVF: stap 1 en 2

Daar gingen we, donderdagochtend 9 juni kreeg ik de uitgangsecho en kregen we hopelijk groen licht voor de start van ons IVF traject. Het was simpel en snel, ja! Alles zag er goed uit, vanaf zaterdag 11 juni mocht ik starten met Gonal f.

Een paar dagen later kwam daar de Fyremadel bij. Die vond ik weer even een soort van spannend, omdat ik die nog nooit had gezet. De naald was echt anders, die ging wat stugger de huid in en ik kreeg een jeukende, rode plek ervan, maar prima te doen.

Op vrijdag 17 juni was de eerste meting, dat was allemaal oké, 6 rijpe follikels. Op zondag moesten we terugkomen en dan zou waarschijnlijk de punctie gepland worden. De arts besloot me echter nog even verder te laten stimuleren, omdat hij dacht dat daar nog winst te behalen viel. Op dinsdag dus nogmaals een meting i.p.v. een punctie en het bleek een goede inschatting geweest te zijn van de arts. Ik had veel meer rijpe follikels, 11 nu!

De punctie werd dus gepland voor donderdag 23 juni, spannend!! Ik was die ochtend gelukkig heel relaxed en had er eigenlijk wel zin in. Ik kreeg een roesje en pijnstilling, dus heb ook weinig pijn gehad tijdens de punctie. Mijn vriend mocht met me mee, dat vond ik super fijn.

Hij mocht vervolgens een potje vullen en daarmee én met mijn eicellen naar een ander ziekenhuis om het naar het lab te brengen. Hij moest vervolgens een uur wachten op de uitslag, maar die was het wachten waard. Er waren 19 eicellen gevonden en het zaad was goede van kwaliteit! Daarna begon (deel 1 van) het grote wachten..