Snap

IVF 2

Tijdens een gesprek in het ziekenhuis hebben wij aangegeven dat we niet dezelfde behandeling en medicijnen wilde als bij IVF 1 omdat we toch wel het idee hebben dat er meer follikels zouden moeten kunnen groeien dan 3 of 4.

Uit het gesprek kwam eigenlijk dat ze in Alkmaar een beperkt aanbod hebben van methodes en dat een ziekenhuis die daarin wat meer experimenteert wellicht beter bij ons zou passen..

We hebben contact opgenomen met het VU Amsterdam en daar een intake afspraak gemaakt, hier stond wel 2 maanden wachttijd voor maar we besloten liever te wachten dan starten met een behandeling waar we niet helemaal achter staan.

Een paar dagen later werd ik gebeld door ziekenhuis Alkmaar dat ze onze situatie en ons gevoel erbij nog eens had besproken met het team en dat ze toch een ander medicatie schema willen proberen! Dit betekend hogere dosis hormonen over een kortere periode. Dit schema word ook wel gebruikt bij vrouwen van 30+ waarbij de follikelgroei minder is. Wat een fijn nieuws, hier voelen we ons goed bij! een nieuw plan met nieuwe kansen! oh en ik kon gelijk die dag de medicijnen ophalen dus zo was de start van IVF2 ineens weer heel dichtbij 💓

17 mei begon ik met de eerste prik. We hadden die dag een bruiloft dus spuitje mee in me tas, wekkertje zetten en gaan met die banaan!

Na een aantal echo's waarop alles nog te klein was om te meten kregen we een echo te zien waarop er duidelijk werd dat mijn interne broedmachine een tikkeltje op hol was geslagen.. er waren 23 follikels gegroeid en daarnaast nog een aantal kleintjes te zien! Poeh dat is wel heel erg veel. Bij (te) veel follikels heb je een kans op overstimulatie. Hierdoor raken de eierstokken extra vergroot waardoor de bloedvaten van de eierstokken vocht in de buikholte kunnen lekken. Dit vocht veroorzaakt een pijnlijke en gezwollen buik. ook kan je bloed stroperig worden waardoor je een vergrootte kans hebt op trombose. Kortom dit wil je niet!

Ik moest mezelf goed in de gaten houden en elke dag terug komen voor bloedafname en een echo. net zo lang tot de follikels groot genoeg waren voor een punctie. Elke dag werd een beetje spannender want als mijn bloedwaardes te hoog zouden zijn zou deze ronde gecanceld worden omdat dat voor mijn eigen gezondheid niet goed zou zijn. we moesten dus elke dag duimen dat de follikels wel groeiden maar de bloedwaardes niet teveel zouden stijgen.. Uiteindelijk had ik ongeveer 30 follikels die gemiddeld tussen de 1 en 2 cm groot zijn dus ook mijn volle buik en letterlijk klapperende eierstokken waren wel aan een punctie toe!

1 juni hadden we de laatste controle en daar was op te zien dat er ongeveer 18 follikels groot genoeg waren voor de punctie.. Ook mijn bloedwaardes bleken nog net onder de grens te zitten dus we kregen groen licht om op 3 juni de punctie te doen! Yes!

Liefs van Linds