Snap
  • Zwanger
  • baby
  • #zwanger
  • #boy
  • #20wekenecho

It's a boy!

Na een goede 20 weken echo sneden we 's avonds de taart aan, en.... Het is een jongen! We krijgen een zoon, een broertje voor onze dochter. Een koningspaar, van beide 1. Wat een enorm geluk! Maar 's avonds op bed kwam de onzekerheid toch wel eventjes... Rot hormonen! Ik ging opeens denken dat ik niet voor een jongen kon zorgen, ik snapte dat niet en had dat nog nooit gedaan. Gelukkig was daar mijn man, (toch fijn dat die geen last hebben van hormonen die mannen... Kunnen ze je af en toe weer even met beide benen op de grond zetten) die mij gerust stelde! Ik kan heus wel voor een jongen zorgen. Oké, als hij het zegt!

De onzekerheid ebt wat weg en er komt blijdschap voor in de plaats! Een jongen it is! We gaan shoppen! Spulletjes voor in de babykamer, kleertjes etc. En dan opeens... Na een paar weken.. Weer onzekerheid! Maar dit keer niet over of ik het wel kan, maar over of ze het wel goed gezien hebben op de echo, want zelf hebben we het nog niet gezien natuurlijk. Mijn man vindt dit onzin maar weet ook dat hij zich er beter niet te veel mee kan bemoeien. Hij brengt nog in dat ik nog een paar echo's ga krijgen (extra groeiecho's), maar dit vind ik te lang duren en hij legt zich erbij neer. Een dag later hebben we een extra echo! Ik vertel haar niet wat het wordt en ik laat het haar zeggen. Gelukkig ze zegt hetzelfde, een jongen! Pak van mijn hart! Nog een paar leuke beelden en we gaan, tevreden, naar huis! 

Wat betreft de kwaaltjes, mag ik nog steeds niet klagen. Ik heb alleen vaak last van maagzuur, 's avonds op bed dan. Bij mijn vorige zwangerschap had ik dit ook maar dan alleen na koffie of vet eten 's avonds. Dit kon ik dus vermijden. Maar bij deze zwangerschap heb ik het van alles, zelfs een salade! Helaas maar als dat het enige is, hoor je mij niet klagen! 

Wat betreft de groeiecho's. Onze dochter was bij haar geboorte 'maar' 2644 gram en dit hadden ze niet verwacht. Om deze reden krijg ik tijdens deze zwangerschap extra echo's. Op de echo's is steeds te zien dat dit kindje gemiddeld is van gewicht. Zelf geloof ik dit niet en heb ik het gevoel dat ze dat graag willen, maar dat hij ook wat licht zal zijn. We gaan het zien de komende tijd! 

4 jaar geleden

Aaah wat leuk gefeliciteerd!