Snap
  • Zwanger

Is dit nesteldrang? Of ben ik gewoon enthousiast?

Wat is nesteldrang nu precies? Ben ik zo'n extreem gevalletje nestelaar of valt het wel mee?

27 + 1 weken ben ik vandaag en wat vliegt de tijd voorbij, de ene week gaat nog sneller dan de andere. 13 weken klinkt nog heel ver weg,  maar ook zo ontzettend dichtbij.

Ik kan niet wachten om ons meisje te zien en te mogen knuffelen! 

Afgelopen maandag flinke verschrikkelijke steken in mijn rechterzij gehad, verloskundige gebeld en het advies was 2 paracetamols innemen, lekker warm bad en hup mijn bed in. Die nacht nog wel aantal "aanvallen" gehad en ons meisje was ook erg rustig voor haar doen. 

Volgende ochtend nog steeds een rustig meisje maar tegen de middag was ze weer mijn kleine bokskampioen! Die drukte heeft ze zeker weten van haar moeder want het woord stilzitten staat niet in haar woordenboek. 

Maar wat was ik blij om haar weer te voelen, zo gek dat je al zoveel liefde en bezorgdheid kan voelen voor dit mensje, dit wondertje wat je bij je draagt maar nog helemaal niet kent. Zo mooi, zo prachtig, zo bijzonder.

En toen kwam ineens de nesteldrang opzetten! Haar kamertje is zo goed als klaar, alleen nog de afwerking en opzich heb ik zoiets van, dat komt wel in mijn verlof. Al ga ik vandaag wel stiekem het bedje opmaken, gewoon puur voor het idee.

Maar sinds die maandagavond heb ik ineens zo'n extreme behoefte om de box al neer te zetten! Ik wil dit pas met 30 weken doen, maar die 3 weken die ik dan nog zou moeten wachten voelen als een hel, een enorme druk!

Ben ik nu echt zo gek? Hebben andere dit ook? Wanneer hebben jullie de box in de kamer gezet?

En kleertjes wassen? Oh wat wil ik dat al graag doen! Heb het zelfs al een keertje gedaan hihi. 

Maar in mijn verlof zullen ze nog een keer de was in gaan, lekker fris gevoel. Ik kan niet wachten tot ik verlof heb! 

Die kleine kleertjes, die schattige pakjes, oooh ik ben verliefd! Compleet hoteldebotel verliefd! 

Hoe was of is jullie ervaring met het hele zwanger zijn? De nesteldrang? De gevoelens? Dat het maar snel december is en dat ze dan maar mooi echt met papa en mama mag komen knuffelen. 

7 jaar geleden

Heel herkenbaar!! We hebben de 'grote dingen' al rond 20 weken gedaan. Toen was m'n man vrij en konden we samen nog wat doen ;) Ik had ruiiimmmm voor m'n verlof t meeste al klaar hahaha heerlijk al dat kleine spul! Lekker tutten! Uiteindelijk maar goed ook want ben bevallen met 36 weken....(alleen de box moest toen nog geleverd worden, want marktplaats koopje was geen succes).

7 jaar geleden

Bij ons kwam de box pas in huis nadat zoonlief was geboren. Zijn kamertje etc was allemaal ruim op tijd klaar, schoon etc. Maar de box heb ik pas na de kraamweek gedaan.

7 jaar geleden

Met 32 weken de box neer gezet. Was vlak na mijn eigen verjaardag dus wel praktisch. Besef je date je ook eerder kan bevallen. Ik heb 1 week verlof gehad toen ik met acute zwangerschapsvergiftiging in het ziekenhuis kwam en mijn kleine mannetje al snel kwam. Wellicht daardoor geen nesteldrang gehad. Maar die kwam een week of 4 na de bevalling. Was ik de gangkast aan het ordenen of stond ik de schuur te stofzuigen (!!)

7 jaar geleden

Met 4 maanden zwangerschap stond bij ons de box haha, voornamelijk ook zodat onze hond en kat er aan konden wennen, en dan konden we de kat leren dat ze er niet in mag haha.