Snap
  • Zwanger

In verwachting van een tweeling :)

Een aantal weken terug kreeg ik van mijn gynaecoloog te horen dat ik zwanger was van niet 1 maar 2 kindjes .

Sinds dien zit ik met duizend en 1 vragen in mijn hoofd . Ga ik dit wel aankunnen ? Gaat alles wel goed gaan , de zwangerschap , de bevalling ... 

Ik ben op zoek naar moeders of mama's in spé van tweelingen die mij hierin raad kunnen geven .

Ik vraag mij nog maar simpelweg af hoe ik het ga klaarspelen om boodschappen te doen , enz  .. ?

Alle nuttige tips zijn welkom .

Na even de gedachte te laten bezinken dat er 2 baby's in mijn buik zitten , kijk ik er wel enorm naar uit .

Wie wil er graag haar eigen verhaal met mij delen ?

9 jaar geleden

Hallo. Hartstikke leuk een tweeling. Ik ben mama van 2 jongens van 13 maanden. Logisch dat je met vragen zit. Zoals iedere zwangerschap anders is, geldt dat helemaal voor een tweeling. Er bestaat een tweelingmoeders pagina op Facebook. En een borstvoeding aan tweeling Facebook pagina. Ben er zelf lid van en heb daar zelf heel veel baat en zo een paar andere tweelingmama's ontmoet.

9 jaar geleden

wauw! Geen ervaring (heb nog maar een kindje) maar wou je even van harte feliciteren! Wat leuk :) Dubbel werk, dubbel druk, maar ook dubbel leuk en dubbel zoveel liefde en genieten!

9 jaar geleden

ik ben linda, moeder van 4 dochters. De oudste is 7, dan een tweeling van 5 en een dochter van net 4. Onze oudste was 1 jaar en 8 maanden toen onze tweeling werd geboren. Ik heb me ook altijd afgevraagd hoe ik dat allemaal ging doen. Ik ben zelfstandig ondernemer dus geen werk is geen inkomen. Moeilijk dus. Met 32 weken moest ik met krukken lopen omdat ik ernstige bekkeninstabiliteit had. Verder liep mijn zwangerschap wel goed. De geboorte ging redelijk. Weet je,...de meeste dingen lopen vanzelf als ze geboren zijn. Boodschappen doen, poetsen en noem maar op. Je moet er idd een schema in vinden die voor jou fijn is, maar dat komt echt wel. Geniet van deze bijzondere zwangerschap en zorg goed voor jezelf. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Gr linda

9 jaar geleden

Ik heb geen tweeling dus wat dat betreft kan ik mijn eigen ervaring niet met je delen. Mij zus heeft wel een tweeling en zij heeft het ook allemaal gered, en dat gaat jou ook lukken! In principe doe je alles 2x, luiers verschonen, naar de supermarkt met een dubbele kinderwagen, eten geven etc. Maar je man moet je hierin gewoon goed bijstaan en red je het echt prima! Klinkt misschien gek, maar ik heb het bij mijn zus gezien en dat ging echt heel erg goed.