Snap

in mijn gedachten.................

De onrust die door mijn hoofd spookt nu ik 34 weken zwanger ben. Is dit normaal? Onzekerheid neemt soms de overhand....

Met een kop thee zit ik aan de keukentafel, er spoken zoveel gedachtes door mijn hoofd dat ik niet in de gaten heb dat ik al een kwartier naar de muur zit te staren. Ik ben nu 34 weken zwanger en normaal gesproken zou rond deze tijd je verlof ingaan. Helaas is mijn contract niet verlengd en zit ik al een aantal maanden thuis. Ik heb daarom alle spullen voor de baby al in huis en het babykamertje is ook af. Andere zwangere vrouwen vertellen altijd al dat die laatste weken een eeuwigheid duren... nou ik kan je vertellen als je alles al af hebt dan klopt dat ook wel. Ik heb dan ook alle tijd om in gedachten verzonken te raken. 

Ineens bekruipt me dat gevoel dat je je afvraagt; ben ik hier klaar voor? wat staat ons zo te wachten? gaan we het financieel allemaal redden..... Ik moet straks weer een baan vinden, en wat voor baan zal dat dan zijn? Ik wil het zo graag goed doen voor haar, voor ons.... maar hoe weet ik dat ik het goed doe als ik dit nog nooit heb gedaan?

Ik verzink nog even in gedachten.... opzoek naar een antwoord.

liefs

8 jaar geleden

Fijn geschreven en heel herkenbaar! X

8 jaar geleden

Wel, ik begrijp helemaal wat je bedoelt, en dat is zeker en vast normaal. Ik had die twijfels/vragen ook.. Gelukkig gingen bij mij die laatste weken wel snel vooruit, enkel de allerlaatste week kroop heel traag vooruit, en de vragen en twijfels, daar moet je je niet teveel van aantrekken, ik heb soms uren liggen huilen omdat ik 'angstig' was, bang dat ik het niet ging kunnen, dat het me allemaal niet ging lukken.. Mijn vriend had al 2 kindjes, en zij is mijn eerste :). Inmiddels is ze 3 weken en morgenvroeg 2 dagen. En ja hoor, het lukt allemaal heel goed :). Over een nieuwe baan moet je nu nog niet piekeren, als je kindje geboren is ga je voor het eerst niet willen werken, en misschien ga je wel borstvoeding geven ofzo, je wil eerst een goede band met je babytje, en daarna ga je pas terug willen gaan werken.. Als het nu financieel lukt, dan lukt dat met een babytje ook wel.. Want ze zeggen wel: een kind kost véél geld, maar eerlijk? Wat kost een baby? Pampers, en misschien voeding als je geen borstvoeding geeft.. Je kan er zelf zo duur in gaan als je wil, maar een baby kost in het algemeen nog niet zo heel veel geld.. Komt wel goed allemaal ;). Dikke knuf!