Snap
  • Zwanger

In de 6de week zwangerschap en nu al een buikje!

​Ik weet niet of het tussen mijn oren zit of niet, maar mijn buik lijkt nu al te groeien!

Rond de eerste verjaardag van onze kleine man hebben we besloten om met de pil te stoppen. We zien wel wanneer het gebeurd. Ik wilde er niet al te veel mee bezig zijn, de vorige keer duurde het ook even voordat we zwanger waren en dat vond ik niet altijd even makkelijk.

Het tweede weekend van april zou ik op vriendinnen weekend gaan. Aangezien ik erg onregelmatig mijn menstruatie heb, houd ik dit in mijn agenda bij. Het zou dus zomaar kunnen dan ik dat zelfde weekend mijn menstruatie zou krijgen.
We hebben die maand niet echt veel moeite gedaan om zwanger te raken en dus verwachte ik er niets van.
Omdat ik toch graag een wijntje lust hebben we besloten om de ochtend voordat ik op weekend ging een test te doen.
Totaal onverwachts stond er met grote letters: ZWANGER.
Natuurlijk wisten we dat dit kan gebeuren, maar de vorige keer hebben we zoveel moeite moeten doen. Dat ik dit nu nog echt niet had verwacht.
Het was een raar gevoel want een uur later werd ik opgehaald door mijn vriendinnen. Het hele weekend mijn mond gehouden en een smoesje verzonnen waarom ik niks mocht drinken.

Afgelopen week toch nog maar een test gedaan om het toch zeker te weten en ook deze 2 waren positief. 
Waarschijnlijk ben ik nu in mijn 6de week.

Wij willen heel graag wachten tot de eerste echo(over 2,5week)  om het aan onze ouders te vertellen. 
Ik weet niet of het tussen mijn oren zit of niet, maar mijn buik lijkt nu al te groeien! ik ben pas in mijn 6de week en mijn buik is echt al een buikje aan het worden.
Bij mijn vorige zwangerschap duurde het lang voordat ik een buikje had. 
Ik vraag me nu ook echt af of ik dit wel verborgen kan houden.

Kun je in je 6de week al een buikje hebben?

7 jaar geleden

Bij een eerste zou het kunnen doordat je darmen opzetten, maar bij mij bij de 4e had ik daadwerkelijk een buikje met 6 weken, maar dat kwam ook omdat de 3e toen net 3 mnd geleden geboren was haha.. dus had nog een buikje van erna.. en toen alweer zwanger...

7 jaar geleden

Ik kreeg bij mijn 3e ook gelijk een buikje.. ik was nog niet eens overtijd ???? kon het dus ook niet.lang voor me houden

7 jaar geleden

Kan zeker wel, had het zelfs bij mijn 1e al. En niets darmen ik moest met 8 weken al Zwangerschapskleding aan omdat niets dicht kon. En met 14 weken vroegen mensen al aan mij wanneer ik was uitgerekend (en als ik dan aangaf dat ik nog 26 weken mocht waren ze zo verbaasd omdat ze dachten dat ik al bijna was uitgerekend). Het schijnt eraan te liggen dat bij mij mijn baarmoeder gekanteld ligt en dus meteen naar voren groeit en niet omhoog.

7 jaar geleden

Hier nu 7 weken zwanger van de tweede en vraag me af hoe ik het nog geheim kan houden. Ook hier knellen de broeken en heb ik echt een zichtbaar buikje. Het zit dus niet tussen je oren haha!