Blog header image

Implanon en toch zwanger!!!

Opeens krijg je last van 'zwangerschapskwaaltjes' maar dat kan toch helemaal niet, ik heb een implanon!!!
Daniëlle
6 jaar geleden

Neeee meen je niet! Wauw! Ik heb ook een implanon laten zetten na de zwangerschap en elke 5 weken ongesteld drama!! ... Zat die wel goed? Wel spannend! Wens je super veel geluk, en hopelijk een fijne 9 maanden! Liefs!

Sara146
6 jaar geleden

ongelooflijk.. ik heb ook een implanon gehad, en heb aan een stuk door gebloed. Ben er lichamelijk best wel door achteruit gegaan. Uiteindelijk is hij na een half jaar ook verwijderd. Maar wow, wat een primeur, ik dacht dat je helemaal niet zwanger kon raken door een implanon heen, tot mijn huisarts zei dat dat wel kon als ik daarbij nog behoorlijke antibiotica slikte. Zal dat het geweest zijn?

MaMaMau
6 jaar geleden

Dankjewel Daniëlle.. Tijdens het uithalen verzekerde de gynaecoloog me dat ie wel goed geplaatst was. Dit was dus echt een cadeautje waarvan de kans heel klein is. ????

MaMaMau
6 jaar geleden

Die ???? Aan het einde was een smiley! ;-)

MaMaMau
6 jaar geleden

Hallo Sara146, de kans is 3 op 1000.. Imprincipe kleiner dan bij de pil. Geen antibiotica of iets anders gehad in die periode. Schijnbaar ben ik 1 van die weinige vrouwen waarbij de werking minder is dan het hoort te zijn!

Sara146
6 jaar geleden

hoi MamaMau, ik moet ineens lachen want ik weet nog dat mijn huisarts zei ,, NEE Mevrouw, u kan echt niet zwanger met dit implanon in uw arm, anders ga ik persoonlijk de fabrikant voor het gerecht slepen en kan u een flinke smak geld verwachten, wat in uw situatie (ja mijn financiële situatie is nogal penibel) eigenlijk wel gewenst is. Misschien een tip voor jou? whaha.. ;) Ik gun iedereen namelijk een smak geld, en daarbij, mensen moeten nu dus blijkbaar weten, en huisartsen ook, dat je dus toch zwanger kunt raken met een implanon. Dan ben ik namelijk echt verkeerd voorgelicht door mijn huisarts (2 heb ik er, en beide zeiden hetzelfde).

Daniëlle
6 jaar geleden

Toch een heel mooi cadeau ;-) geniet ervan meis!

Anoniem
6 jaar geleden

Hhahahah Wauw wat een verhaal , en wat een mooi Kadootje.....Ik heb zelf ook een implanon en heb vandaag bloed laten prikken voor mijn HB en het HG , want ik heb pijnlijk borsten , opgezette buik , moe en ik word niet meer ongesteld , ik heb mijn implanon nu bijna 4 jaar en ja na 3 jaar is hij netjes vervangen. Afgelopen weekeind toch maar een test gedaan , verbaasd dat ik was kwam er een vaag positief streepje , dan een tweede test negatief...zucht dus nog geen stap verder . Ik was er eigenlijk wel klaar mee , ik heb een 2ling van 19 , een jongen van 12 en een jongen van 8 . Mijn wederhelft heeft ook nog een dochter van 15 :)...Als het zo is dan word hij/zij ook groot , ik zeg altijd maar , beter er eentje bijkrijgen dan er eentje wegbrengen....We zullen horen morgen ...

MaMaMau
6 jaar geleden

Lees je bericht nu pas, best hectisch namelijk een 3e erbij! ???? In juni ben ik bevallen van een gezonde jongen! Ontzettend trots en gelukkig en meestal erg gezellig zo'n groot gezin. Maar Met een dochter van 7 die naar school moet, 2x in de week zwemles heeft en op zaterdagochtend naar turnen gehaald en gebracht moet worden, een peuter van 2 die 2 ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal gaat en naar peuterdans gaat op zondag, blijft er weinig tijd over voor ontspanning tussen het huishouden, de slaapjes en de flessen en luiers door! ???? Boodschappen inplannen is soms al lastig!! Haha... Ik kan me voorstellen dat je daar liever niet weer aan wilt beginnen nu je ze allemaal (!) groot hebt! Jij hebt je portie wel gehad. Ben erg benieuwd wat er uit je test is gekomen.. Maar net wat je zegt, ook hij of zij wordt wel groot! En je hebt genoeg hulp in huis.. Haha... Als je dit leest zou ik het erg leuk vinden om te horen hoe het af is gelopen.. Wie weet loop je nu al wel tegen het einde ????

Anoniem
5 jaar geleden

hoi mama's , en nu hoop ik dat jullie dit nog lezen !! Ik heb mijn implanon al 2 jaar , ben er niet echt tevreden over , verschrikkelijk veel klachten . Hoofdpijn , super onregelmatige menstruatie , dat komt en gaat wanneer het wilt , heel vervelend en ongemakkelijk soms . Maar nu voel ik mij de laatste tijd toch wel erg apart , en wat jij met jouw mac donalds moment had heb ik met cola . Het is gewoon bijna dwangmatig , en melk . Laatst begon mijn smaak te veranderen , en dit heb ik als eerste met koffie , dit is erg kenmerkend geweest voor alle drie mijn zwangerschappen , want ik heb al een groot gezin , en omdat de laatste 2 erg snel opmekaar kwamen , had ik ook voor de veilige uitweg gekozen (dacht ik ) . De implanon werd me vaak aangeraden door bekenden , en omdat ik zo chaotisch ben met de pil en die regelmatig vergeet haha dacht ik "dit is perfect voor mij ". Heel vaak migraine en stemmingswisselingen. Maar ik voel me zo raar dat ik morgen bij de dokter ga laten checken of ik dan misschien zwanger ben . Zal mij wel weer gebeuren hoor . hoe meer ik erover praat hoe meer zwanger ik mij begin te voelen . Er zijn aardig wat verhalen bekend van vrouwen die door de implanon heen zwanger geworden zijn , ik heb het nu al 3 gehoord in mijn directe vriendenkring. dus ik denk dat het inmiddels wel wat hoger ligt dan 3 op 1000 Hoe ver was je in je zwangerschap dat je erachter kwam ?? de meeste zijn al 3 of 4 maand heen sommige nog verder omdat je denk ik de symptonen ook wegwuift . Je voelt je niet zo lekker in je vel , zal wel een griepje zijn , je bent wat meer vermoeid , zullen die kinderen wel doen was gewoon een lange dag . Zo'n type ben ik , gaat vanzelf weer over . Maar nu mijn smaak veranderd en mijn stemming soms ook begin ik em toch wel te knijpen