Snap

Ik wil geen broertje!!

Nienke wil een klein zusje ... en dus absoluut geen broertje. Maar ja, dat heeft zij niet voor het zeggen.

Het valt me ineens op dat iedereen aan Nienke vraagt: 'Wat wil jij graag, een broertje of en zusje?' Zelfs wij hebben het al gedaan. En Nienke lijkt nu te denken dat zij mag kiezen wat het wordt. 

Tegen iedereen vertelt ze dat ze een zusje krijgt...terwijl wij dit helemaal nog niet weten. Tsja, niet zo handig dus dat vragen naar wat ze wil. 

We besluiten er even voor te gaan zitten en proberen uit te leggen dat zij dat niet beslist en wij ook niet. Nienkes reactie: 'Maar ik wil geen broertje!! Jongens zijn stom!'

Oké, andere manier.

Nienke, wat als jij nu een jongen zou moeten zijn? 'Dat wil ik niet!', met grote ogen kijkt onze 3-jarige dame op. Dat snap ik en daarom mocht je in mama's buik ook zelf kiezen (niet helemaal waar, maar goed...we maken er wat van). De baby die nu in mama's buik zit, mag ook zelf kiezen wat ie wil worden. Dat kan een jongetje, maar ook een meisje zijn. Snap je dat? 'Ja, de baby mag het zelf weten of het een jongetje of meisje wil zijn.' Heel goed.

Pfoe...gelukt.

Wanneer nu iemand vraagt of ze een broertje of zusje wil, roept ze nog steeds: zusje! En met een sip gezichtje (inclusief hangende schouders) vervolgt ze: 'maar de baby mag zelf weten wat ie wil worden.' Je kan me wegdragen zo grappig en aandoenlijk vind ik het. Maar...missie geslaagd.

***

Voor de zekerheid hebben we trouwens we zo snel mogelijk gevraagd of ze al konden zien welk geslacht de baby had ... en natuurlijk had Nienke gelijk: een meisje!!


6 jaar geleden

Wauw echt geweldig dit! Super leuk uitgelegd! Misschien in de toekomst kunnen we het ook zo aan onze dochter uitleggen!

6 jaar geleden

Ook ik riep altijd heel hard dat ik een zusje zou krijgen en kreeg een zusje! Soms vraag ik me wel eens af hoe ik zou reageren als het toch een broertje werd. Veel geluk samen! x

6 jaar geleden

Het is toch ook een soort afscheid nemen van een droom/beeld dat je hebt. Maar als een kindje er is, komt het bijna altijd wel goed

6 jaar geleden

Gelukkig dat ze er zo open stond. Het is vaak ook een kwestie van wennen.