Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ik voel me niet serieus genomen....!!

Wat doe je als je het gevoel hebt dat je verloskundige of gynaecoloog je niet serieus neemt ?

Ik ben inmiddels ruim 36 weken zwanger, en onder controle bij de gynaecoloog in verband met mijn pathologische hoge bloeddruk. In de laatste weken van de zwangerschap van onze jongste ging de bloeddruk stijgen en die is ook na de bevalling niet meer gaan zakken. Ik slik dus normaal gesproken iedere dag medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Nu kon ik deze keer geen afspraak maken bij de gynaecoloog waar ik vanaf het begin ben geweest maar ik dacht, niet erg....ook wel goed dat ik de anderen leer kennen zodat ik niet zomaar een vreemde aan mijn bed krijg. Daar heb ik nu heel veel spijt van. Eind vorige week had ik last van wat klachten en liet door de huisarts mijn bloeddruk opmeten. De onderdruk was 97 dus echt te hoog voor een zwangere en ik werd doorgestuurd naar de gynaecoloog. Deze liet bloedprikken, urine controleren op eiwit...er zat inderdaad wat eiwit in maar niet verontrustend....en een ctg maken. Het hartfilmpje zag er ook prima uit, ons kleintje deed het prima...vruchtwater werd even gecheckt...was ook in orde, en ik mocht deze dinsdag dus gewoon terugkomen voor de normale controles. Vanmorgen werd de bloeddruk gemeten, was de onderdruk 95 en ik moest dus weer even urine afgeven om te checken op eiwit. Werd ik bij de gynaecoloog geroepen, ze gaf me een hand en vroeg hoe het ging. Ja...slaap heel slecht op dit moment door veel harde buiken en voorweeen en heb continu hoofdpijn. Ze luistert niet eens naar mijn antwoord , geeft aan dat de bloeddruk inderdaad wat verhoogd is....komt vaker voor zo aan het eind van de zwangerschap he ?....kijkt in het systeem of de urinecontrole eiwit heeft aangegeven...stond nog niet in het systeem en ze zegt....de vorige keer was dat prima he ? Huh...??? En, zijn er nog vragen ?  Ja...ik vroeg me af wat deze bloeddruk voor schade kan aanrichten bij ons kleintje. Ze zegt dat mijn buik goed gegroeid is (huh...ze heeft me nog nooit gezien , dus hoezo gegroeid ?? die is al maanden mega groot !!) dus dat het met het kleintje wel goed gaat. Ik moet maar gewoon mijn medicatie verhogen en volgende week terugkomen. Behalve dat ze super onderkoeld reageert heb ik heel sterk het idee dat het haar absoluut niet interesseert hoe het met mij en de baby gaat. Ze zal misschien een prima gynaecoloog zijn voor vrouwen problemen en operaties maar ze is duidelijk niet geschikt om met zwangere vrouwen en hun gevoeligheden om te gaan.  Je hebt als zwangere vrouw iemand nodig die je het gevoel geeft dat je bij hem of haar in veilige handen bent, dat is bij haar zeer zeker niet geval wat mij betreft en ik hoop van harte dat ik haar niet krijg bij de bevalling. Wat een ijskast zeg.!  Achteraf bedenk ik me dat ik naar de uitslag van de urinetest had moeten vragen, maar ik was binnen 5 minuten weer buiten en gewoon enorm verbijsterd over haar gedrag en gebrek aan betrokkenheid. Wat zijn jullie ervaringen met gynaecologen/verloskundigen en voelden jullie je serieus genomen ? 

9 jaar geleden

jeetje ken het gevoel helemaal, hier een moeder 36 weken zwanger en al weken niet kunnen slapen, na een nachtje ziekenhuis met pethadinespuit zelfs niet slapen, tezazepam gekregen niet slapen, nu er lichamelijk en geestelijk er compleet doorheen dus ik werd naar de gyneacoloog gestuurd om te kijken voor eerder inleiden.Nou die leest de breif van de verloskundige en zegt gewoon grof weg jammer wij doen niks voor 38 weken.dus je moet het nog maar uitzingen, maar ben wel moeder al van 3 kinderen de jongste nu 2,5 jaar. of ik moest nu maar zwaardere slaappillen gaan slikken,

9 jaar geleden

Dit is mijn eerste zwangerschap onder begeleiding van de gynaecoloog, mijn vorige 4 zwangerschappen zijn door de verloskundigen begeleid....dat ging echt prima, dat kraambed hoef ik dus niet over in te zitten. De bevalling is dan weer een ander verhaal...je kunt niet kiezen qua gynaecoloog je hebt gewoon degene die dienst heeft, en meestal is er een assistent arts of gynaecoloog in opleiding die onder supervisie begeleid en zie je de begeleidende gynaecoloog nauwelijks. Dat moeten we dus maar even afwachten verder. Jammer dat jij niet zulke goede ervaringen hebt....het is serieus belangrijk dat je je veilig voelt bij hen.

9 jaar geleden

Ik zou een second opinion aanvragen bij 't zkh. Als je als moeder of zwangere twijfelt, móet je daar iets mee doen. Better safe than sorry, toch? En stel, deze gyn vergist zich of maakt zich er makkelijk vanaf... Als er dan echt wat mis blijkt te zijn, straks, sla je jezelf voor 't hoofd. Je kunt maar beter van iemand die je wél serieus neemt horen of er al dan niet iets aan de hand is. Succes!

9 jaar geleden

Helaas heb ik niet het gevoel gehad dat is serieus werd genomen door de verloskundigen. (Opeenhoping van mijn inziens fouten) Ik had totaal geen vertrouwen meer in ze en heb tijdens de zwangerschap nog geprobeerd van praktijk te wisselen. Helaas bleek dit in de praktijk onmogelijk, vanwege onderlinge afspraken en afstanden... Ik zat er dus aan vast en ondanks dat ik uiteindelijk om medische redenen onder begeleiding bij gynaecoloog stond en in ziekenhuis ben bevallen. Ze komen namelijk ook nog in je kraamtijd! Ik kan maar 1 ding zeggen: voor je zelf opkomen en erover praten!