Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • pregnant
  • Kwetsbaar
  • Stemmingswisselingen
  • #momtobeagain

Ik voel me eindelijk weer wat beter

3de trimester

In mijn vorige blog schreef ik dat ik me down voelde en behoorlijk last had van stemmingswisselingen. En dat ik het moeilijk vond om van de kleine dingen te genieten.

Ik had een afspraak gepland met de huisarts om erover te praten. Ik heb het hele verhaal uitgelegd, hij stelde me een aantal vragen. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat het zo meteen na de bevalling allemaal weer over is. En hij mocht geen antidepressiva voor schrijven, omdat hij dat een te groot risico vond voor de laatste weken. En de klachten daarvoor ook niet ernstig genoeg waren.

In de week erna had ik een afspraak bij de verloskundige staan. Ook hun heb ik alles verteld en hoe ik me voelde. Ze zei gelijk we gaan bloed prikken om te kijken of je HB wel in orde is en nemen gelijk nog wat andere dingen mee. Zo gezegd zo gedaan. Ijzer en vitamine D te kort. En ook flink te kort, dat kon de oorzaak nog wel eens zijn hoe ik me voelde. Ik kreeg ijzertabletten mee en begon met slikken van vitamine D 25 mg. 

Nu een paar weken later voel ik me eindelijk weer goed. En voel ik me niet meer zo down en komen de stemmingswisselingen nog maar nauwelijks voor. Gelukkig. Hopelijk blijft het zo tot aan de bevalling. 

Ik ben blij dat ik de stap heb durven te zetten om mijn verhaal te vertellen aan de huisarts en de verloskundige.

Nu nog 2 weken werken en ik ga genieten van mijn verlof.

De eerste afspraak heb ik in het ziekenhuis gehad, vanaf week 36 moet ik wekelijks naar het ziekenhuis voor controle. Gezien ik bij de laatste zwangerschap een keizersnee heb gehad, moet ik medisch bevallen. In het begin vond ik dat best moeilijk, maar nu ik eenmaal in het ziekenhuis ben geweest geeft het me ook wel weer een stukje rust. Ik kijk er naar uit om de kleine te ontmoeten.

Samen met mijn tweelingzus ga ik ook nog even een nachtje weg voordat ik ga bevallen. Zo fijn dat dit allemaal weer kan. 

Nog 6 weken te gaan. Het aftellen is begonnen.

Voor nu stop ik weer met dit verhaal. De volgende blog zal gaan over mijn vluchtkoffer en mijn verlof.Liefs Nathalie, 

2 jaar geleden

Jaa klopt. Dat gaan we ook zeker proberen. Dankjewel 😘

2 jaar geleden

Wat goed dat de oorzaak gevonden is! Kun je tenminste optimaal genieten van je laatste weekjes! Veel succes 😁