Snap
  • Zwanger

Ik mag niet zwanger zijn van mijn baas. Wat nu?

Nieuwe Job en na 3 weken al zwanger. Mocht van mijn baas niet zwanger zijn/worden, want was besproken tijdens sollicitatie. Wat nu?

nieuwe Job,  ik heb er onwijs veel zin in! Na een roerig jaar met 2 Jobs die mislukt waren was ik er toch weer klaar voor. Ik zou voor een kleinschalig bedrijf gaan werken met gezonde groei. Ik mocht mijn baas graag,  had een goede klik met haar. Totdat ik haar dus moest gaan vertellen dat ik zwanger was, al 8 weken. Ik kwam erachter na 4 weken. Dus 4 weken in de zenuwen. Normaal zou dat zonder problemen moeten gaan. Wilde het niet dat er bij mijn sollicitatie een zwangerschap besproken werd. Ik mocht de eerste 3 jaar geen kinderwens hebben want dit paste niet bij het bedrijf. Ik moest mij fulltime inzetten en kon dus geen mama zijn... 

Ik dacht er toen niet veel over na. Ik ben met veel vragen en antwoorden de sollicitatie uitgelopen om later die dag te horen dat ik was aangenomen. Nooit meer bij stilgestaan dat ik een eventuele zwangerschap besproken had met mijn baas.... totdat ik dus wel zwanger bleek te zijn na 3 weken werken. Nu 5 weken later zal ik het haar toch moeten zeggen. De zenuwen gieren door mijn lijf. Waarom voel ik mij zo opgejaagd? 

6 jaar geleden

Het gaat je baas natuurlijk helemaal niets aan en het mag geen rede zijn voor ontslag, het is ook raar om te zeggen dat past niet binnen het bedrijf? Maar kan me ook voorstellen dat je baas zich belazerd voelt als je nog geen maand nadat je aangenomen bent zegt dat je zwanger bent. Natuurlijk gebeuren die dingen, maar dat je werkgever niet blij is kan ik me ook voorstellen. Ondanks dat het een fijne baan is zou ik me erop instellen niet door de proeftijd heen te komen en alvast een baantje zoeken om extra geld te verdienen tot de kleine er is.

6 jaar geleden

Wat een verhaal Merel! Wat een ontzettend fijne baas heb je!

6 jaar geleden

Ik kreeg eind 2012 een vast contract, begin 2013 vertelde ik dat ik zwanger was, mei tm september verlof. Na terug keer een hernia gehad en van december 2013 tm april 2014 thuis gezeten en geopereerd. September 2014 weer zwanger, weer van mei tm september verlof. Na dit verlof gesprek gehad over targets en dat ik me goed zou inzetten na al die keren verlof en verzuim. Maaaaaar toen, als verrassing en ondanks anticonceptie in januari 2016 zwanger van nummer drie :| vond het verschikkelijk om te vertellen, zag er enorm tegen op. Ben in huilen uitgebarsten en uiteindelijk kreeg ik een dikke knuffel van mijn baas. Het is zoals het is, dingen gebeuren. En niemand mag je het ontzeggen, wat het bedrijf heeft gedaan door bij een sollicitatie dit te bespreken MAG NIET. Maar ik snap je zenuwen maar al te goed. Hoop dat je baas zo reageerd als de mijne en dat de tijd erna bespreekbaar is. Maak je, je zorgen om je contract wordt dan in ieder geval lid van een werkgeversbond. Maar bovendien, vertel het, want het lucht enorm op. Succes!

6 jaar geleden

Ik snap je stress heel goed, ik kwam de zaterdag voor m'n eerste werkdag er achter dat ik 3-4 weken zwanger was. Ik schoot ook in de stress want het is een te gekke baan die ik niet kwijt wil raken. 4 weken later hield ik de spanning niet meer en heb ik het met mijn manager besproken, die heel relaxed reageerde met 'een zwangerschap is relatief maar zo'n korte periode op je hele carrière, dat regelen we gewoon'. Voor haar is het vooral belangrijk dat ik naderhand dezelfde uren bijf werken (24 dus dat valt mee) maar dat is geen probleem. Nu inmiddels 30 weken zwanger en helemaal op mijn plek op kantoor. Het kan ook goed gaan :) heel veel succes met je gesprek! Ik hoop dat het voor jou ook goed uitpakt!