Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • ziekenhuis
  • Sondevoeding
  • bam
  • hg

Ik mag gaan beginnen!

BAM & HG, de ideale combi;)

Akkoord vanuit Nijgeertgen! De kliniek die de eerste keer ook hebben geholpen met de zwangerschap. Het gaat ineens vlug, ik kan al beginnen met insemineren en de afspraak met de gynecaeloog (in oktober gemaakt) kan dus niet snel genoeg plaatsvinden.

Geduld is niet mijn sterkste kant, dus de eerste poging is toch al gedaan voordat het gesprek plaatsvind. Maar wat is het fijn om de gynecaeloog te spreken. Een eerlijk en open gesprek. Het kan zo zijn dat het een normale zwangerschap wordt, zonder extreme misselijkheid, maar er is een realistische kans dat het gaat lijken op de zwangerschap van mijn zoon. Een heftige zwangerschap met vanaf twintig weken iedere vrijdag infuus om het extreme uitdrogen te voorkomen. Daarnaast een lading aan medicatie en op en top begeleiding in het ziekenhuis van een vaste gynecaeloog en verloskundige. Deze hulp was echt onmisbaar dus als ik nog een keer zwanger zou mogen raken wil ik dit graag met dezelfde fijne mensen om mij heen.

De arts kent mij nog zo goed dat hij vraagt naar mijn lijstje met de punten die ik wil bespreken, en die heb ik inderdaad bij me.

We nemen punt voor punt door en blijken op één lijn te zitten. De gynecaeloog denkt overal in mee, benoemt de mogelijkheid tot twee keer in de week infuus, vraagt hoe ik dit met mijn zoontje zie en benoemt daarna ook dat we het infuus prima kunnen doen in de tijd dat Rijn bij de opvang is. Fijn om zo’n arts te hebben, de herkenning maar vooral ook de erkenning van HG, dat is top. Waar de zwangerschap van Rijn nog een lading aan psychologen en diëtisten in consult gevraagd zijn wordt het nu aangenomen als HG, niet perse als psychische probleem.

We bespreken de mogelijkheid tot sondevoeding, iets wat ik de eerste zwangerschap verschrikkelijk vond maar waar ik nu voor wil gaan mocht het nodig zijn. Daarnaast maken we de afspraak dat ik meteen naar het ziekenhuis bel mocht ik positief testen en dat deze gynecaeloog en dezelfde verloskundige deze zwangerschap weer gaan begeleiden. Wat een fijn gesprek, en wat een positiviteit om de zwangerschap in te gaan. Want ondanks dat we alle opties en mogelijkheden bespreken legt ook de gynecaeloog zich er niet bij neer dat het een HG zwangerschap wordt. Dat is nergens voor nodig, dus we sluiten af met de conclusie dat het fijn is dat we alles hebben besproken, maar dat we er vanuit gaan dat het nergens voor nodig is geweest.

Fijn om zo veel vertrouwen te hebben! 

Of was het mijn kop in het zand steken....