Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • Kinderwens
  • overtijd
  • Bekkeninstabiliteit
  • rolstoel

Ik kan wel zwanger worden maar niet zwanger zijn

Zoals ik in mijn eerdere blogs al verteld heb, ik heb een hele zware zwangerschap gehad. Ik had super erge bekken instabiliteit waardoor ik m'n hele zwangerschap in een rolstoel zat en nu nogsteeds niet helemaal hersteld ben.

Mij is toen verteld dat wanneer ik weer zwanger word, de kans onwijs groot is dat ik voor de rest van mijn leven in een rolstoel beland. Tja oke, op dat moment deed het me vrij weinig want ik was er al van overtuigd dat ik het bij 1 kindje wilde houden en mijn man was het daar mee eens. De zwangerschap hebben wij beide als onwijs heftig ervaren dus het was goed zo.

14 maanden lang vond ik het ook echt goed zo. Wanneer iemand vroeg of er een tweede kwam, antwoorde ik direct 'nee zeker niet!' Ik benoemde voor mezelf alle voordelen van het hebben van 1 kindje en alle nadelen van het hebben van 2 kindjes. Wanneer Xem na een lange hangerige/ huilerige dag eindelijk even sliep dacht ik 'pfoe en als ik nu nog een kind zou hebben dan is m'n rust helemaal weg'. Of wanneer we opstap waren met vrienden die meerdere kids hebben 'zo nou gelukkig hebben wij al dat gedoe niet'. Zo maakte ik mezelf wijs dat ik zelfs al kon het, dan wilde ik het niet. En ik geloofde het echt.

Totdat ik ineens 5 dagen overtijd was. Ik heb een spiraal dus de kans is wel heel klein dat ik zwanger zou zijn. Maar toch spookt het in je hoofd. Wat nou als het wel zo is? Wat moet ik dan? Mijn lichaam kan het niet aan maar weghalen daar moet ik ook niet aan denken.

Ik deed een test en die bleek negatief te zijn. Wat een opluchting! Of toch niet? Opeens voel ik daar ergens diep van binnen toch een klein verlangen...

3 jaar geleden

Bij mijn eerste zwangerschap heb ik ook heel veel last gehad van bekkeninstabiliteit. De laatste maanden zat ik ook in een rolstoel. Bij de tweede zwangerschap voelde ik aan mijn bekken dat ik weer zwanger was! Ik had toen minder last van de instabiliteit, maar continue bekkenpijn, zodat ik 9 maanden heb moeten liggen op mijn zij! Ook bij de volgende zwangerschap had ik meteen weer last van mijn bekken, maar die zwangerschap eindigde in een miskraam, alsook die zwangerschap daarop. Toen ik zwanger was van mijn derde, zat er intussen meer tijd tussen de zwangerschappen en heb ik nauwelijks last gehad en die zwangerschap was de beste ! Tussen nummer 2 en 3 zit exact 4 jaar tijd tussen en ik denk, dat daardoor mijn bekken voldoende kon herstellen tussendoor. Elke zwangerschap is dus anders, is mijn ervaring en als je je lichaam voldoende tijd gunt om te herstellen, kan een volgende zwangerschap dus heel anders verlopen.

3 jaar geleden

Nee klopt dat heb ik idd vaker gehoord! Ze zeiden ook de kans is erg groot. Mja daar kan je dus precies niks mee😅 T is dan toch een risico wat je moet nemen ofzo.. Ik sta wel op een wachtlijst bij een kinesioloog dus ik hoop dat die wat kan betekenen voor ons. Bedankt voor je reactie❤

3 jaar geleden

Wat lastig. Zowel mijn zusje als ik hebben de eerste zwangerschap heel veel bekkenklachten gehad. Mijn zusje zat ook in een rolstoel vanaf 14 weken. Beide hebben de 2e (en in geval van mn zusje volgende, nu zelfs tweelingzwangerschap) heel anders ervaren en veel minder pijn (gehad). Ik wil niet tegen jouw medici ingaan, maar wel aangeven dat het echt niet persé altijd zo zou hoeven zijn!