Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ik en mijn dikke buik.

De reactie van mensen en vooral van mezelf op mijn hoogzwangere dikke buik.

Sta je dan, in het tuincentrum met zakjes met zaadjes in je handen. Welke zou je kiezen, broccoli, boontjes of toch wat meer kruiden. Naast je staat een moeder met drie kinderen die een moestuin gaan beginnen. Een van de kinderen zit me letterlijk van boven naar beneden aan te staren. Bij mijn buik blijven haar ogen hangen en ze laat hem niet meer los. ‘Ik hou erg veel van moorkoppen’ zeg ik tegen haar. Ze schrikt, maar lacht naar me. ‘Nee, zegt een ander kind, daar groeit een baby in. Onze kleuterjuf heeft dat ook, maar die is nog maar zo klein.’ Ze laat met haar handen zien hoe klein de baby in de buik van haar juf is. Ik schat het op zo’n 16 weken. Ze weten het vast nog maar net. Zo klein was mijn buik eerst ook, totdat hij langzaamaan uit schoot naar een mega formaat. Geen klein vruchtje meer in mijn buik, maar een grote man die me allerlei kwaaltjes en pijntjes geeft. Echt, voor mij vielen, afgezien van de vermoeidheid, de eerste weken ontzettend mee, maar nu zo aan het einde ben ik het helemaal zat. Ik moet nog maar even doorzetten, want hij komt vast al bijna, maar ik kan soms niet wachten. Hij zit echt met alles in de weg. En dan vindt de kleine het ook nog eens leuk om lekker tegen mijn ribben aan te trappen en zijn billetjes erin te wroeten. Je weet op een gegeven moment niet meer hoe je nou moet gaan zitten, gaan staan of moet liggen. Mensen om me heen vinden het nog knap dat ik tot nu toe, week 38, nog hardloop. Weliswaar op mijn eigen tempo, veel lager dan voorheen en veel minder ver, maar ik moet toegeven, ik voel me net weer zoals de kinderen in het tuincentrum. Hardlopen is echt een pinut vergeleken het moeten vastmaken van je veters.

9 jaar geleden

Ik hoop dat je goed bevallen bent ondertussen en dat alles met jou en de baby goed gaat. En dat je het allemaal redt met nog 4 kinderen om je heen. Respect :) ! Maar ik begrijp dat je dan niet zo veel extra kan bewegen, je doet met al die kinderen om je heen al genoeg.

9 jaar geleden

Klinkt erg sportief. Ik was zo mega, met name bij mijn 2e dat ik echt niet meer hardliep met 38 weken, dusse... petje af!

9 jaar geleden

Poeh, ik deed dat niet meer met 38 weken hoor! Maar ik had dan ook bekkeninstabiliteit. En inderdaad, met zo'n grote buik ertussen in veters strikken een vak apart, hihihi! Succes met de laatste loodjes!

9 jaar geleden

Knap dat je nog in zo´n goede conditie bent dat je nog kunt hardlopen....en het ook doet !! Ik ben 30 weken zwanger en heb een buik van zo´n 40 weken zwanger....(bij al mijn zwangerschappen maar het wordt wel steeds erger) ik heb ook best wel een goede conditie maar met 4 kinderen die rondlopen en het opknap werk voor de komst van de baby komt er niet zoveel van extra beweging.....ik denk ook niet dat dat nodig is. Door die buik wordt ik echter wel erg belemmerd in mijn bewegingsvrijheid, en daar komt bij dat iedereen zich afvraagt wanneer die baby nou eindelijk gaat komen....nou , nog 10 weken ongeveer.....huhhhhhhhh????