Snap
  • Zwanger

Ik ben zwanger. Zwanger. Raar woord eigenlijk

Zwanger! Huh? Jeej! Echt? Raar! Nu al? Shit! Wat nu? Yes, leuk! Help? OMG! Zwanger!? #1

in november liep ik van mijn werk naar huis, het was lekker weer, jas open. Er zou een vriendin komen borrelen, gezellig! Mijn vriend zou pas rond half 7 thuis zijn, dus vriendin en ik zouden nog ff girl-time hebben :).

Tijdens het wandelen viel mijn blik op mijn borsten en spookte het door mijn hoofd: zou ik zwanger zijn? Geen idee waarom ik dat dacht. Toch bij thuiskomst maar even een testje doen. Gewoon voor de zekerheid. Gewoon even testen voordat ik met vriendinlief een, of meerdere, fles lekkere (rode) wijn en dito kaasjes naar binnen werk. 

Bij thuiskomst schonk ik mijzelf automatisch een wijntje in en stak een sigaret op, mezelf bedenkende dat dat natuurlijk nergens op sloeg aangezien ik een test ging doen! Het zullen de zenuwen geweest zijn. 

Plassen dan maar. 

Nou dat liet niets te wensen over: bam, twee streepjes. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Ja, ik was gestopt met de pil, maar pas net! Ja de bedoeling was natuurlijk wel dat er een kindje gemaakt ging worden ;-), maar zo snel? Is het echt waar? In een keer raak? De test was wél over datum, zou dat uitmaken? Shit waar is mijn vriend nou??? En shit, ik moet naar Albert Heijn, ik moet alcoholvrije wijn halen anders heeft vriendinlief mij meteen door. Gestopt met roken a la, maar Eva die én niet rookt én niet drinkt, dat kan niet. Dat gelooft niemand, dat is godsonmogelijk.

Op naar de appie, vriendin appen of ze een half uurtje later kan, het nieuws moet even tot me doordringen en ik wil het mijn vriend ook nog vertellen. Maar hoe? Hij staat voor de klas. En als hij thuiskomt is vriendin er al. Dan maar via de telefoon. Hij neemt niet op, shit. 

Vriendin arriveert, had gelukkig niks door en was alleen maar trots dat ik gestopt was met roken, hoera! Fieuw, de eerste "borrel" zonder alcohol en sigaretten overleefd! 

Bij thuiskomst van vriend nogmaals getest, just to be sure, met een test die níet over datum was en ja hoor, ook meteen 2 streepjes. Beiden vol ongeloof maar ook heel blij met dit heuglijke nieuws! En wat spannend, wat zou me te wachten staan? 

En wat bedoelen ze eigenlijk met al die reclamespotjes dat roken en drinken de vruchtbaarheid aantast? Zowel bij hem als bij haar? Wij hebben er (gelukkig) niets, maar dan ook niets van gemerkt en dat terwijl we er toch niet bepaald vies van zijn. 

Inmiddels is het nieuws redelijk tot me doorgedrongen. Ik ben zwanger! Zwanger. Raar om dat hardop te zeggen. Samen met vriend loop ik de tuin in: een alcoholvrij wijntje en m'n laatste sigaret. Voorlopig. 

7 jaar geleden

Gefeliciteerd!! Kan heel snel gaan! Raar hé, dat gevoel.. heeft bij mij heel lang geduurd voor dat ik besefte dat ik zwanger was! Maar over 11 weken... dat is al wel heel snel! Heb je nooit wat gemerkt dan? Ik wens je wel succes, plezier en geniet van het mooie moment en de toekomst! Liefs,

7 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap!