Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • tweeling
  • zwanger
  • tweelingmama

Ik ben zwanger van een TWEELING!

Het eerste trimester.

Op 14 maart 2021 deed ik een zwangerschapstest. Ik had nog helemaal geen kwaaltjes en mijn menstruatie zou pas 3 dagen later moeten beginnen, toch had ik het sterke gevoel dat ik een test moest doen. Dus deed ik in de avond een test, omdat ik geen zin had om te wachten tot de ochtend, en die was binnen een seconde dik positief. Ik ben weer zwanger!

Ik maakte meteen een afspraak bij de verloskundige waar ik op 8 april een afspraak had, ik zou dan ongeveer 8 weekjes zwanger moeten zijn. Voordat we er naar toe gingen grapte ik tegen mijn familie en mijn vriend, wat nou als het er twee zijn. Aangekomen bij de verloskundige nam ik plaats op het bed en werd het echoapparaat op mijn buik geplaatst. Het kwam meteen duidelijk in beeld, er was niet 1 kindje te zien, maar twee. Beiden met een kloppend hartje. Wij krijgen een tweeling!

Op dat moment was ik pas 8 weken zwanger, maar dit verklaarde wel meteen de enorme vermoeidheid die ik al een tijdje voelde. Ook was ik de gehele dag kots misselijk en kreeg ik al snel medicijnen waarmee het redelijk onder controle bleek te zijn. Ik was overigens bij mijn eerste zwangerschap ook de eerste 20 weken misselijk, dus voor mij heeft dit niet perse te maken met de tweeling zwangerschap. Mijn buikje begon ook al een klein beetje te groeien en begon al steeds meer zichtbaar te worden met 8 weken, logische ook als er twee kindjes in je buik groeien natuurlijk!

Bij mijn eerste zwangerschap droeg ik mijn jeans nog makkelijk met 15 weken. Nu kon ik al met 8 weken mijn spijkerbroeken niet meer dicht krijgen. Lang leven flared broeken!

Op 28 april had ik met 11 weken zwangerschap de termijn echo. De baby's waren gelukkig beiden goed gegroeid en deden het helemaal goed. Er werd vast gesteld dat beiden baby's een eigen vruchtzak hebben en ieder een eigen placenta. Dit betekent dat ze hoogstwaarschijnlijk twee eiig zijn, en dat is in mijn geval de meest gunstige vorm van een tweelingzwangerschap. Bij mijn eerste zwangerschap stopte mijn placenta namelijk met werken rond de 30 weken, dat maakt het nu allemaal net wat spannender.

Snap
Snap
2 jaar geleden

Welkom bij club van tweelingmoeders! Check Tweeling mama's op Facebook als je wil. Leuke groep van (aanstaande) tweelingmoeders