Terug
Blog header image

Ik ben zwanger gelukkig

Bloedverlies tijdens zwangerschap ik ben gaan testen toen ik 1.5 week bloedverlies had
Krullebol
6 jaar geleden

Wat spannend! Gefeliciteerd en begrijp jouw ongerustheid.. Hopelijk kunnen ze je donderdag geruststellen!

Lindsy83
6 jaar geleden

Het is heel normaal dat je je ongerust maakt! Bloedverlies komt toch zeker veel vaker voor dan we denken en uiteindelijk worden er toch prachtige kindjes geboren. Heel veel succes donderdag! Ik hoop dat ze de grootste spanning van je af kunnen nemen!

prada835
6 jaar geleden

Nou ik had vanalles in mn hoofd maar bv buitenbaarmoederlijk zwanger of miskraam op dit moment kan niet dan zou je ook buikpijn moeten hebben dat heb ik niet! Laagliggende placenta Pseudo-menstruatie bijvoorbeeld Vleesboom dat zijn dingen waar ik op uitkom

Lindsy83
6 jaar geleden

Heel logisch dat je wilt weten waar het vandaan komt, maar soms is er ook gewoon geen directe oorzaak. Laat je niet gek maken. Meer dan afwachten kan je toch niet doen... Succes donderdag! Ik duim voor je!

pluisje2410
6 jaar geleden

Bloeden tijdens zwangerschap, lijkt wel een taboe he. Je leest alleen maar bagger! MAAR - ik bloed al vanaf 5 weken en inmiddels 10 weken zwanger. Het kan gewoon erbij horen alleen tja de meeste zijn bang om je angst in te boezemen. Hou vast aan het positieve! Hoeft echt niks te betekenen namelijk. Fijne zwangerschap! xx

prada835
6 jaar geleden

Gisteren ziekenhuis geweest bloed afgenomen mn hcg hormoon is het zelfde gebleven als vorige week donderdag. Betekent dit dan dat t vruchtje dood is ? Of dat mn hormonen in het prille stadion niet omhoog schieten

Anoniem
6 jaar geleden

Na 12 weken is het normaal dat je hcg daalt.. in de weken ervoor hoort hij echt te stijgen. Ik durf geen uitspraak te doen over jou zwangerschap. Maar ik denk dat jij zelf al een idee hebt welke kant dit op gaat. Ik wens je Hoe dan ook heel veel sterkte!

prada835
6 jaar geleden

Vandaag is mn bloedverlies bijna helemaal weg dus dat ziet er goed uit ik ben pril zwanger en dinsdag trug gynechealoog

Anoniem
6 jaar geleden

Ik duim voor je! Wij hebben woensdag de echo en hopen dan ook dat het bloeden niets te betekenen heeft gehad.

Anoniem
6 jaar geleden

Gelukkig! Kan me wel voorstellen dat het veel spanning opleverd! Fijn dat je ons op de hoogte wilt houden! Succes voor dinsdag!

prada835
6 jaar geleden

Hoi ik ben geweest helaas met veel verdriet moet ik jullie melden dat het een miskraam is. Vandaag moet ik nog contact opnemen met gynechealoog. Waarschijnlijk curreteren aangezien bloed nog niet gestopt is hcg waarde is van donderdag 87 en nu 35...

Lindsy83
6 jaar geleden

He verdorie... Heel veel sterkte!

Blog header image

De 3D/4D echo

en hoe het bijna mislukte!

Bij onze 1e maakte ik om de 3 a 4 weken zo'n leuke buikfoto, zodat je je buik ziet groeien. Nou, ik kan je vertellen, bij een 2e, met een peuter in huis rondlopend heb je daar helemaal geen tijd voor.. Het schiet er gewoon zo snel bij in. Net als zo'n leuk zwangerschapsdagsboek, lukte mij ook niet bij de 2e.. :0 Nu moet ik er wel bij zeggen dat we bij de 2e vanaf week 32 in een grote verbouwing van ons huis zaten, met daaraan voorafgaand alle voorbereidingen (bouwtekeningen, vergunningsaanvraag, voorbereidend werk etc.), dus dat hielp ook niet mee in de tijdsplanning ;)Dus besloten we bij onze 2e een 3D/4D echo te laten maken, zodat we ook van deze baby iets speciaals hadden van de zwangerschap. Bij de 20-weken echo werd mij verteld dat de placenta schuin voor lag, dit betekende dat ik op tijd een 3D/4D echo moest laten maken (tussen 23 en 27 weken ipv tussen 25 en 32 weken). Op deze manier konden ze ons kindje nog wel goed in beeld krijgen. Anders heb je grote kans dat je baby (deels) achter de placenta verscholen ligt. Wat je natuurlijk niet wil, want dat is echt zonde van je geld.

Na zoeken naar een pretecho bureau met goede recensies en redelijke prijzen ;) was het op 20 april '22 -met op 1 dag na 26 weken zwangerschap- dan eindelijk zo ver. Samen met manlief en mijn ouders gingen we een 3D/4D echo doen! Wij hadden dus een vroege 3D echo met 26 weken, dan is je kindje nog niet super mollig; het heeft tenslotte gewoon echt nog geen vetjes. Maar het huidje is ook niet meer doorzichtig, dus je krijgt al wel heel mooi beeld van een mini-mensje! Heb je dus de kans om een 3D-echo te doen en ligt de placenta niet voor, dan zou ik het nog wel even uitstellen tot een week of 30, zodat je kindje wat molliger is. Dan lijkt het nóg meer op je baby zoals je hem in de kraamweek gaat zien :)

En daar lig je dan. In een gezellige kamer met zicht op een groot scherm. Eerst een paar 2D-echobeelden (de bekende zwart-wit beelden). Deze vond ik een beetje tegenvallen. Zie foto bovenaan. De foto's van de 20-weken echo zijn duidelijker. Maar het 3D-beeld moest nog aan...

Tussen neus en lippen door vertelt ze ook nog even dat de baby in stuit ligt.. Help! Daarover later meer...

En toen lag natuurlijk de baby er niet goed voor. Je betaalt je scheel voor 20 minuutjes en dan krijgen ze de baby niet goed in beeld. De handjes en voetjes lagen voor het gezicht. Na allerlei pogingen met de echokop moest ik toch echt even gaan springen en wiebelen.

Uiteindelijk, na toch wel even een paar spannende minuten (zou het lukken; mijn ouders hebben namelijk een uur gereden om er bij te zijn!), hadden we toch prachtig zicht op onze baby in 3D. De baby kwam een stuk beter in beeld. Nog steeds wel de handjes bij het gezicht, maar dat is iets wat we nu nog steeds heel veel zien. Blijkbaar een favoriete houding :D En het zag er toch ook wel heel schattig uit met die handjes bij het gezichtje. Gelukkig kunnen ze met de apparatuur ook dingen (zoals handjes en voetjes voor het gezicht) wegfilteren. Hij lag er dus niet helemaal perfect voor, maarja daar doe je niks aan. We kregen dus wel veel hetzelfde beeld te zien. Maar wel zo gaaf om je kindje alvast in 3D te zien! :) Ze maken er ook een filmpje van, zodat je ook bewegend beeld hebt: de 4D.

We kregen een paar foto's mee en de rest van het beeldmateriaal werd via een download link verzonden. Onze prachtige baby in 3D heeft de rest van de zwangerschap op de kast gestaan. Zo gaaf om het gezichtje alvast te kunnen bewonderen. Ik vond het een mooie (maar wel prijzige) ervaring.