Snap
  • Zwanger

Ik ben de slechtste moeder ooit: for real!

Dames, er is zo iets stoms, doms en verschrikkelijks gebeurd... Officieel kan ik mezelf bestempelen als ongeschikt voor het ouderschap!

Lot kwam uit school en wilde met een vriendinnetje afspreken. Of ze bij ons thuis mochten spelen, ik vond het prima. De betreffende moeder van vriendin M ook. 

De meiden waren druk en een beetje baldadig. Ik wilde het huis een beetje strak hebben en had echt geen zin om ze te entertainen. Daarom Lot en vriendin M achter de ipad gezet. Ook Max erbij gedropt en stil was het. 

Iets te stil... Nadat ik de vaatwasser had uit- en ingeruimd ging ik toch even polshoogte nemen. Lot keek me aan, verschrikte ogen... Max bewoog niet en staarde een beetje naar de muur en vriendin M begon heel hard te huilen toen ik aan kwam lopen.

Wat in golesnaam hebben die kinderen gezien?????????? In één ruk pakte ik de Ipad en ik zag dat hun favoriete tekenfilm figuur, Peppa Pig, met een kettingzaag hardhandig in stukken gesneden werd. Direct checkte ik hoe lang deze aflevering al bezig was: 11 minuten en 23 seconden. Oh My God.......... 

Deze kinderen waren compleet in shock. Wat nu?

Ik heb thee gezet en probeerde eerst los te krijgen of ze erover wilde praten. Nee... Vriendin M wilde naar haar mama. 

Met lood in de schoenen belde ik de moeder van M op en biechtte het hele Peppa Pig parodie aflevering verhaal op. 

Ze sprong op de fiets om haar dochter te komen 'redden' uit dit paupergezin. Bij het ophalen zei ze nog dat ze het überhaupt vreemd vond dat er met zo'n lekker weer binnen Ipad gekeken werd.

Mijn eigen kids waren er ook niet al te best aan toe: ze konden die avond beiden niet slapen want ze zagen steeds Peppa Pig voor zich. En de nachten daarna zijn ook nog redelijk onrustig geweest. 

Vriendin M is niet meer komen spelen en de moeder van M durf ik niet meer onder ogen te komen. Ahhhh... I hate this!

Please, vertel me dat er nog meer 'ongeschikte' moeders zijn en ik dus niet de enige ben... 

6 jaar geleden

Thanks mede mama's. Voel me een stuk beter nu! En: tijd doet wonderen. De kids zijn er bovenop en ik ook :)

6 jaar geleden

Dankje! Die veiligheidsaanpassingen zijn inmiddels gedaan!

6 jaar geleden

Hahahaha, ach lieverd toch. Ik heb inmiddels ook een zoon van 11 (naast dochter van 6) en heb al t een en ander meegemaakt (bijvoorbeeld teringtubbies). Mijn zoon is écht bang geworden van trailers (doe maar eens trailertje van the ring om 21:00 s avonds) en mini stukjes op de buitenschoolse opvang van killer clowns e.d (vroeg me toen ook wel af wat doet dat op een bso??), van ouders hoorde ik ook over zoons die niet meer naar boven durfden s avonds, dus dat is toch wel ff iets waar ik extra op let, maar als ik aan een doorgezaagde Peppa Big denk , dan moet ik een beetje lachen, hoewel t voor de kids misschien shocking geweest is. De reactie van die moeder is zwaar overtrokken; kan namelijk ie-de-reen overkomen. Of je moet heel goed je huiswerk gedaan hebben. Twee mooie voorbeelden: dochter en vriendinnetje (6) zitten achter de I pad en beginnen hard te giechelen: hadden ingetypt (op zich al knap met 6 jaar ;-) 'in je broek poepen'. Ik zag zo snel niet wat ze gezien hadden, maar het was volgens mij niet heel appetijtelijk. Ik heb de I pad snel afgepakt en duidelijk aangegeven wat wel en niet mag. Of ín je broek plássen dan wel mocht hahaha, néé , dat mag ook niet.. Zoon en neefje (destijds 9 en 10) kunnen niet slapen en besluiten ('s nachts) naar beneden te gaan om tv te kijken. Althans, dat vertelden ze aan het ontbijt. Ik geloofde het niet, totdat ze vertelden dat ze allemaal mevrouwen in 'dunne onderbroeken' (ik lag over de tafel van het lachen) op tv zagen die hun vriendjes aan het bellen waren. Bovendien hadden ze geen bh aan! Mijn zus was ook 'not amused', maar sorry hoor..gevalletje niet voorzien en kan gebeuren... Géén slechte moeder, hou toch op. Het zou pas te denken geven als het je geen bal interesseerde. Even kijken of je iets met de instellingen kunt doen oid. Leermomentje, schouders recht en wees een beetje mild voor jezelf!

6 jaar geleden

Sorry moest een beetje lachen... maar ik snap dat je je rot voelt tegenover het vriendinnetje de moeder en je kinderen.... maar goed het kan gebeuren zou ik zeggen... mijn dochter pakt ook vaak mijn telefoon en kijkt youtube en nee ik zit er ook niet altijd naast om te kijken wat ze opzet...