Snap
  • Zwanger
  • PCOS
  • Ovulatietesten
  • Clomid
  • wensmama
  • Primolut

Hou kan dit nou?

Nr. 6

Braaf heb ik alles volgens het boekje gedaan. Primolut, Clomid, ovulatietesten...

Ik snap er werkelijk niets meer van. We zijn nu met de eerste maand Clomid bezig en ik moet zeggen; het valt niet mee maar zeker ook niet tegen. Het is zo lastig want je bent constant maar met 1 ding bezig: op welke dat in cyclus zit ik en wat moet er gebeuren? Bij mij volgt dan ook continu de vraag: Wat als..? Om gek van te worden!Vriendlief zegt dan ook, zoals altijd, dat ik me er niet druk over moet maken en dat alles vast wel een keer goed komt. Maar jezus, wat is dat moeilijk zeg!

Goed, we zijn dus ergens begin Juli begonnen met de eerste kuur Primolut. Normaal gesproken zou je daar 3 dagen na het stoppen van ongesteld moeten worden. Bij mij duurde dat dus al 10 dagen. Maargoed, niks aan de hand. Duurt wel wat langer dan normaal maar we kunnen dus wel door met de volgende stap. Joepie! Eind Juli was het dus zover; menstruatie en op de derde dag braaf begonnen met 50mg Clomid.Dat ging eigenlijk best goed. Je kunt er allerlei bijwerkingen van krijgen zoals: opvliegers, buikpijn, diarree, misselijkheid en gespannen borsten. Nu viel het bij mij mee want ik had gelukkig 'maar' last van 1 bijwerking. Nu mogen jullie raden welke dat was..!Haha, dat waren de opvliegers dus.. Jeetje, wat is dat een raar iets zeg! Ik heb ook een stuk mer begrip gekregen voor collega's in de overgang.Gelukkig was dat dus verder goed te doen en dus op naar de volgende stap: ovulatietesten. Ik heb die dingen nog nooit gebruikt (i.v.m. uitblijven van menstruatie viel er weinig te testen) dus dat moest eerst even uitgevogeld worden. Die testen zijn gelukkig vrij simpel en hadden we dus na een antal dagen een lh-piek te pakken. Joepie! Nu snappen jullie allemaal wel wat er toen is gebeurd en de details laat ik maar even achterwege, hihi.

En toen.. Wachten, wachten en nog meer wachten. Bah, daar ben ik nu al zó klaar mee! Ik weet dat het erbij hoort hoor maar bah, bah, bah. Afijn, alles bij elkaar zou erop neerkomen dat ik afgelopen maandag ongesteld zou moeten worden. Dat gebeurde niet, de volgende dag ook niet en die dat daarna ook niet. Hmm, wat zou dat kunnen betekenen? Zou het al gelukt zijn? Ben ik al zwanger? Of was de eisprong toch niet goed?

Omdat ik te gespannen was om een test te doen heb ik voor de zekerheid nog 3 dagen gewacht na de NOD. Maar helaas, die test is negatief. Oke, en wat nu? Waarom wordt ik niet ongesteld? Waarom doet mijn lichaam gewoon niet wat het zou moeten doen? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden.

Agh, we gaan wel weer het ziekenhuis bellen om te vragen wat we nu moeten doen.. Ik gok dat er weer een kuur Primolut in moet en de tweede kuur Clomid zal daar wel weer achteraan moeten. Die had ik toch al meegekregen uit het ziekenhuis. Voorlopig dus weer afwachten en wachten en wachten...

Well I was sitting, waiting, wishing