Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Honden zijn goed voor zwangere vrouwen..

Tegenwoordig wordt er bijna overal onderzoek naar gedaan. Zo is ook uit een onderzoek gekomen onder  11.000 zwangere vrouwen dat hondenbezitters meer bewegen. Op zich best logisch, ze hebben een rede om te moeten lopen, fietsen etc.

Er komt een moment dat je tijdens je zwangerschap enorm veel wil eten. Je eet immers niet meer voor één persoon maar voor twee. Toch komt er vaak ook onnodig voedsel binnen, dit kan leiden tot overgewicht. Overgewicht is nooit gezond maar tijdens de zwangerschap is ook de baby hierbij betrokken.

De kans op een lastige bevalling en een te zwaar kind is groter. Overigens is het zo dat vrouwen met overwicht minder makkelijk zwanger kunnen worden. 12% van de redenen van onvruchtbaarheid is overgewicht. Genoeg redenen om te blijven bewegen en hiermee komen we weer terug bij de hond.

Veel honden zijn enorme gezelschapsdieren en je kan er heerlijk mee wandelen, gezond voor jou en de baby! En dan is natuurlijk het huisje, boompje, beestje helemaal af!

12 jaar geleden

Ik ben tijdens mijn zwangerschappen tot het laatste moment wezen wandelen met de honden. Ook als ik me slecht voelde, ging ik een blokje om. Ik vond het anders zo zielig voor hen dat ze niet buiten kwamen:-)

12 jaar geleden

Een hond geeft inderdaad vooral veel gezelschap! En goed voor de lijn!