Snap
  • Zwanger
  • hogebloeddruk
  • vallen

Hoge bloeddruk en gevallen

En dan val je hoogzwanger met 36w+2d van de trap

Na mijn vorige blog is er veel gebeurt in 1,5 week tijd. Met 36 weken en 2 dagen ben ik van de trap gevallen. Ik had net onze zoon op bed gelegd en had een flesje in mn handen. Rustig de trap aflopen was het idee. Maar bij de derde tree ging het mis. Mijn heupen werkten niet goed mee, waardoor ik uit balans raakte en zo naar beneden viel. 

Uiteindelijk ben ik een tree of 6/8 gevallen, gelukkig op mijn kont en niet voorover. Heel lief van boven hoorde ik Owh nee Mama auw? Gelukkig ging hij slapen daarna want ik zou niet weten hoe ik een 2 jarige op dat moment uit bed had moeten tillen. 

Na 5 minuten huilend op de trap gezeten te hebben toch die laatste paar treden naar beneden gelopen en mijn man gebeld. Wat moet ik nu, mijn bekken doen zn pijn! Hij zei ik denk dat je de verloskundige even moet bellen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Verloskundige is een uurtje later langs geweest, geen vochtverlies, geen bloedverlies en geen harde buiken. Dat lijkt allemaal goed, toch even bellen met de gynaecoloog of ik nog heen moet voor een ctg en bloedtest. 

Eindstand ja zeker moet mevrouw naar het ziekenhuis. Dus zo gezegd zo gedaan. 2u in het ziekenhuis gezeten waarvan 1,5u aan de ctg. Alles leek goed, bloeduitslagen kwamen pas maandag (dit gebeurde op donderdag) maar omdat baby zich prima gedroeg in de buik was er geen reden voor directe paniek. 

Het weekend veel pijn gehad. Maandag naar de fysio geweest. Bekken was compleet instabiel geworden door mijn val en mijn stuit stond scheef. De stuit is recht gezet, maar aan mijn bekken is nu niks meer te doen. De fysio gaf aan voor je bekken is het beter om zo snel mogelijk te bevallen, maar ja de gynaecoloog moet dit besluit nemen. 

S middags telefoon van de gynaecoloog. Bloeduitslagen zijn goed en daarom geen reden voor overname door de gynaecoloog. Zijn advies; "Doet u vooral voorzichtig mevrouw." Staat genoteerd meneer! 

En toen ik dacht dat alles weer goed was had ik dinsdagavond de laatste bijeenkomst van CP (centering pregnancy) en ja hoor bloeddruk van 160/100. Okey ik ga alweer naar het ziekenhuis. Moest wel mijn man meenemen van de verloskundige want ik had ook eiwitten in de urine. 

Dus weer 1,5u in het ziekenhuis gezeten. Eindstand er zijn inderdaad een heel klein beetje eiwitten gevonden in de urine en de bloeddruk was nog steeds hoog. 145/95 dus volgende dag terug komen.

Dus met precies 37 weken terug naar het ziekenhuis, bloeddruk nog steeds 145/95. Dus ik ben medisch geworden. Voor nu geen medicijnen en hopelijk snel duidelijkheid over hoe en wat. Want ondanks dat de eiwitten vermindert zijn, heb ik veel klachten en hoop ik dat baby snel komt. 

Maandag 19-12 gesprek over wanneer inleiden en dergelijke. Wordt vervolgd....