Snap
  • Zwanger

Hoe zullen de uitslagen nu zijn

De dag van de uitslag. Krijgen we goed of slecht nieuws! Helaas is het geen goed nieuws.

21 juni 2008 kregen we de uitslag.Wat waren wij zenuwachtig. Gelukkig was mijn schoonvader mee en stonden we er niet alleen voor. Dan wordt je geroepen en ga je samen (mijn schoonvader gunde ons wel altijd de privacy om alleen naar binnen te gaan) naar binnen om te horen wat ze kunnen doen en hoe erg het is. De arts meld ons dat wat ze gezien hadden tijden het vorige onderzoek met het slangetje met het lampje er aan nog maar het topje van de ijsberg was.Weer een flinke klap in ons gezicht. Dit betekende niet alleen dat de tumor groter was, maar ook dat groep 2 voor Bas niet meer opging en dat hij gelijk doorging naar groep 3/4 (moeilijk te behandelen/ opgegeven.

De artsen wilden uitleggen waar de tumor precies zat. Bas wilde hier niks van weten. Bas riep tegen de arts kom maar op met het behandelplan zodat we deze tumor kunnen aanpakken. De arts meld ons dat we bij de balie een aantal afspraken kunnen maken voor volgende week om met de behandelende artsen te gaan praten over hoe en wat we de tumor gaan aanpakken. Na dit slechte nieuws weer aan de ouders, familie en vrienden vertelt te hebben gaan we lekker naar huis. Alles laten bezinken en samen even huilen om wat er allemaal met ons gebeurd. Natuurlijk weet ik dat Bas ziek is en dat Bas het allemaal zou moeten ondergaan. Maar zoals ik al eerder vertelde wij zijn een hecht team en doen alles samen. Dus ook het gevecht tegen de kanker gaan we samen aan.

We begonnen bij de bestralingsarts, dit was het moment waarop we heel veel informatie kregen en ik dus mijn a4 kladblok met pen mee nam om alles op te schrijven want mijn hoofd liep over. De bestralingsarts vertelde ons dat ze de zwaarste bestralingen nodig hadden om te proberen de tumor te laten slinken, hiervoor moest een speciaal masker gemaakt worden en de bestralingen zouden 35 keer moeten worden gedaan. Ook moest hij een afspraak maken met de diƫtiste omdat eten op een gegeven moment een probleem zou worden.Mijn man zou een droge mond krijgen en zou zijn smaak gaan verliezen door de bestralingen, dus daar moest een oplossing voor gezocht worden. Ze liet het voor die dag bij deze informatie zodat we dat eerst op ons in konden laten werken