Snap
  • Zwanger

Hoe pak je die driftbuien toch aan?

Tegenwoordig ben ik met de jongste elke dag aan het vechten. Om zijn kleren aan te krijgen, om zijn jas aan te krijgen, schone luier....

En noem maar op.

Dit alles gebeurd onder een zware protest van geschreeuw en gegil. Naar het schoolplein lopen is een drama, en er uiteindelijk weer vandaan komen ook. Ik loop dan met een kind van 2 gillend onder mijn arm weer weg. Ik probeer rustig te blijven, en dat is vrij lastig. Vooral als het dag in en dag uit gebeurt.

Ik merk dat hoe bozer ik word, hoe erger de driftbui word. Ik probeer me dus in te houden. Of beter gezegd ik zet mezelf wel eens uit.

Ik adem vaak even in en uit, herhaal dit en kom weer terug in het hier en nu. Ja of ik tel tot 10.000 en ga opzoek naar 10 rollen behang en extra dikke behanglijm. Ik ga over op het proberen af te leiden. Ik ga hem laten nadenken, of gooi er ineens iets heel anders in. En als ik echt geluk heb rijd er net een grote vrachtauto door de straat. Vaak niet hoor…. Maar soms zit het mee.

Ik heb het ook los gelaten wat andere mensen er van vinden. Vroeger vond ik het vreselijk als 1 van mijn kinderen een driftbui kreeg in bijvoorbeeld de supermarkt of op het schoolplein. Bang wat een ander er van vind. Maar dat heb ik losgelaten. Dat boeit me niets meer. Ik merk dat het niet boeien vaak bij de 2 oudere kinderen helpt. Mama heeft geen moeite om haar stem te verheven waar andere mensen bij zijn! Mama zet jou daarmee niet voorschut, dat doe jezelf. De jongste van 2 vind dat nog niet zo belangrijk. Die zit nog in zijn, we zullen wel zien wie, wie voor schut zet fase!

En welke ouder kent het niet, de driftbuien? Ik ben (sorry) soms blij als ik andere ouders zie vechten met hun kinderen. Heerlijk, weet ik in ieder geval dat ik niet alleen ben.

Wat bij mij ook goed helpt in de supermarkt is dat ik vooraf met de kinderen afspraken maak. Dat als zij lief zijn en mij helpen met bijvoorbeeld het mandje, ze aan het einde ook iets mogen uitkiezen. De oudste vind het geweldig als ik hem tot de man van het gezin promoveer en dan helpt hij mij extra goed. Ik overleg ook met ze als ik in de supermarkt loop. Bijvoorbeeld door de zeggen: goh zullen we broccoli meenemen of toch bloemkool? Lekker een kippetje of toch een balletje gehakt. Ow kijk ze hebben rode en groene druiven, welke nemen we mannen. Dat werkt ook goed.

Thuis ga ik vaak, als de rust terug is gekeerd, het gesprek met ze aan (meestal na een uurtje of zo) toch kijkend wat ze nou eigenlijk wilde. Want vaak is het iets kleins waarin ik ze dus niet begreep. Op de jongste na dan, kan ik op dat moment vertellen dat driftbuien ze niet verder helpt, maar dat gewoon normaal praten ze wel verder zal helpen. En dat de kans groter is dat ze dal wel krijgen wat ze wilde. En nee niet als ze voor de 5e keer lief een snoepje vragen natuurlijk. (Maar ik vroeg het lief…… Voel weer een driftbui aankomen.)

Toegeven is ook niet handig, daarmee vergroot je de kans dat de keer erop de driftbui nog erger is.

Ik merk dat het makkelijk word naarmate ze ouder worden. En natuurlijk huilen ze dan ook (ook wel bekend als het uitproberen) Maar het blijft lastig.

Hebben jullie nog goede tips?

8 jaar geleden

No dude you've got to talk to her. And don't be shy about it that's a big turn off for women. They like confidence. That's not to say you walk up all full of yusroelf and say something really dumb, but you've got to appear relaxed, comfortable, and just a wee bit suave. Not machismo or anyting dumb like that, but there's got to be a wee hint of sexuality eminating from your body language and your words.She'll melt.

9 jaar geleden

Mijn dochter wordt 21 maart 2 jaar en beschikt over aardig wat temperament. Daarnaast zit ook zij in de ik ben twee en zeg nee fase. Na maanden van dagelijkse worstelingen heb ik dan eindelijk de sleutel tot succes gevonden. Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat " even snel iets doen" verleden tijd is. Vanaf vandaag laat ik dochterlief mij in de ogen aankijken, en vertel ik haar precies wat we de komende minuten gaan doen en wat ik van haar verwacht. Soms zet ik er een beloning tegenover, maar het is geen noodzaak. In de ogen aankijken, stap voor stap uitleggen wat we gaan doen en wat ik wil dat zij doet is dus de nieuwe aanpak. Tijd kost het helaas wel...

9 jaar geleden

Heel herkenbaar wat je schrijft en ik ben blij te lezen dat we niet de enige zijn die dit heeft met zijn/haar kindje. Onze jongste is echt een dwarse peuter, vanaf 2 jaar begon het en ze is nu 3,5 en nog steeds is ze dwars, niets is goed genoeg, altijd zeggen "ik wil!" ze beheerst de sfeer in huis en onze oudste heeft er gewoon hinder van. Bedankt voor de tip tijdens het boodschappen doen, zullen ze hier vast ook super vinden....

9 jaar geleden

Geweldig: De oudste vind het geweldig als ik hem tot de man van het gezin promoveer en dan helpt hij mij extra goed.