Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe mijn partner van gedachte veranderde...

Man/vriend aangeeft nog niet toe te zijn aan een kindje, geef niet op. Hoe mijn partner van gedachte veranderde.. Aldus Larissa Tuijl

Het begon in juli 2011... Mijn partner en ik gaan op kraamvisite bij mijn schoonzus. Wat een leuke baby! Ik was in de voorgaande maanden al vaker bij vriendinnen en collega's op kraamvisite geweest. Overal om mij heen waren baby's. Dan ga je op een bepaald moment vanzelf eens over je eigen situatie nadenken. Ik was toen 27 en mijn partner 32, dus voor ons werd het ook langzaam tijd als we kids wilden. Toen ik er voor het eerst over begon overviel ik hem nogal. hij had hier nog niet over nagedacht.

In de weken die volgden heb ik het 'onderwerp' kinderen geregeld ter sprake gebracht en heb ik namen geroepen die mij wel leuk leken. (deze werden zowat allemaal de grond in geboord door mijn partner)

De laatste week van september en de eerste week van oktober zijn we vervolgens op vakantie gegaan naar Frankrijk. We hadden een mooie villa voor ons tweetjes. Tijdens deze vakantie had mijn partner het er geregeld over dat hij zijn kleine nichtje wel meteen op wilde zoeken als we terug thuis waren en moest en zou hij cadeau's voor haar meenemen. Als hint zei ik dan dat hij ook zijn eigen kleintje kon krijgen als hij dat graag wilde. Deze hint werd beantwoord met een flauw lachje. Hieruit concludeerde ik dat hij er nog (lang) niet klaar voor was... helaas.

Toen we terug kwamen van vakantie zijn we in een van de eerste dagen bij zijn zus langs geweest en heeft hij met de kleine op schoot gezeten en gespeeld. Diezelfde avond heb ik het erop gewaagd en hem gevraagd of ik zou stoppen met de pil. Deze was nu toch op en als we een kindje wilden, dan hoefde ik ook geen nieuwe pil te halen. (wat natuurlijk geen excuus is) Tot mijn grote verbazing zei hij dat hij dat wel wilde. Nu een jaar later ben ik 6 weken geleden bevallen van mijn eerste kindje, Lieke!

Ik heb altijd gezegd eerst te willen trouwen en ook echt te wachten tot mijn partner mij ten huwelijk zou vragen. Nou... ik ben nog aan het wachten. In de tussentijd hebben wij wel mooi ons eerste kindje! En ze is een waar prinsesje!

Dus dames, als je man / vriend aangeeft nog totaal niet toe te zijn aan een kindje, geef dan niet meteen op, want voor je het weet zijn ze om en ben je gestopt met de pil. Het kan sneller gaan dan je denkt!

10 jaar geleden

Oh hier ook zon heerlijk onverschillige man.. De ene keer zegt die ja ik wil het graag.. De andere keer is het ineens nee ik zie het niet zitten? Het lijkt wel of die onzeker is?

11 jaar geleden

Same here.

11 jaar geleden

Die ervaring is hier ook! Zo maar ineens overstag.