Snap

Hoe kom ik deze laatste weken door....?

De laatste weken van je zwangerschap zijn aangebroken. Ik voel me totaal niet fit, ik weet niet hoe dat met jullie zit?

Totaal in mezelf gekeerd, moe en nergens zin in. Herkenbaar...? Ik zit in de 35e week van mijn zwangerschap die ik overigens super heb doorstaan ( eigenlijk mag ik dus niet klagen). Deze laatste weken vallen me dan ook best zwaar. Heel erg moe, nergens zin in maar je tegelijkertijd enorm vervelen. Het huis is al gepoetst en alles is gereed om de kleine meid te ontvangen. Hoe kom je het beste deze laatste weken door? Ik kan toch moeilijk elke dag weer opnieuw het huis stofzuigen en dweilen tot het moment daar is? Op de bank liggen met filmpje daar kan ik niet van genieten want dan voel ik me enorm nutteloos en lui. een middag slaapje doe ik af en toe wel maar wil daar niet te veel aan wennen anders kom ik s'avonds weer moeilijk in slaap. De verloskundige heeft maar weer eens bloed afgenomen om te kijken of het misschien daar aan kan liggen. Dit hoor ik volgende week.

Ik neem het cursus materiaal van de Hypnobirthing nog maar eens door zodat ik goed voorbereid ben op de bevalling, in hoeverre je daar op kunt voorbereiden dan. De cd speler staat aan met een van de cd's die we tijdens deze cursus hebben gekregen. Voor degene die niet bekend zijn met deze cursus, met hypnobirthing leer je om te ontspannen tijdens te bevalling. Dit kun je oefenen met cd's waarop je een soort van meditatie oefening kunt doen. Hoe mee je ontspant tijdens e bevalling des te meer heb je controle over je eigen lichaam en geest. Het lichaam is immers in staat om zelf pijnstilling aan te maken door de aanmaak van oxytocine en endorfine. Dit even heel kort samen gevat. Ik lig in een stoel met de cd op de achtergrond. ik probeer te luisteren naar wat er gezegd wordt op de cd. Mijn ogen voel ik langzaam zwaarder worden, en ik voel hoe ik al snel wegzak. Ik doe echt me best om niet in slaap te vallen maar ik ben bang dat het al weer te laat is......

7 jaar geleden

Oooh herkenbaar hoewel ik nog maar ruim 31 weken ben. Ik werk 3 dagen (heb al een kindje rond lopen) maar op mijn vrije dagen ben ik te moe om te stofzuigen en lichamelijk te zwaar om echt "veel" te doen. Doe alles verdeeld over de dag en moet alles plannen in combinatie met de zorg voor onze zoon. Ik ben in mijn verlof van mn zoontje gaan haken (armhaken wel te verstaan) en maakte ik leuke sjaals ervan. Zo deed ik iets nuttigs in de vrije momenten. Nu met zoontje in de buurt is dat niet echt een optie maar ik hang op de bank en voel me rot dat ik niks kan maar te moe om het te doen waardoor ik me nog rotter en schuldig voel. Dubbel onzinnig en vooral bloed irritant. Enige tip die ik kan geven waar ik mezelf ook aan toe moet geven, Rust is goed. Het is binnenkort druk genoeg als de kleine geboren is en dan mis je dat rust momentje die je nu nog even hebt kunnen pakken. Sterkte deze laatste weken... hopelijk meld ze zich snel.

7 jaar geleden

Lijkt me inderdaad pittig als je nog meer kids rond heb wandelen in huis. Straks ben je het allemaal weer vergeten inderdaad. Succes met de laatste loodjes!

7 jaar geleden

Heel herkenbaar wat jij schrijft. Ik heb ook best last van "kwaaltjes en pijntjes" en vermoeidheid. Daar komt nog bij dat ik hier ook nog 2 kids rond heb rennen. Daarvoor sleep je jezelf toch maar weer van die bank ondanks dat je er eigenlijk geen puf voor hebt. Ik hou me vast aan de gedachten dat ik er over een paar weekjes iets heel moois voor terug krijg. Zodra dat kleine hummeltje op je borst gelegd wordt ben je alles vergeten.

7 jaar geleden

de keukenkastjes heb ik inderdaad allemaal gehad. de stofzuiger is momenteel me beste vriend, elke ochtend staat deze weer voor me klaar. Hydrofiele luiers had ik gelezen dat je die beter niet kan strijken want dan nemen ze minder goed op. Ik moet zeggen dat ik er veel aan de hypnobirthing heb. Ik weet nu in ieder geval wat de mogelijkheden en alternatieven zijn tijdens mijn bevalling. over een aantal weken weet ik of het gewerkt heeft :)