Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe het voor mij begon...

De andere kant van zwangerschap. Helaas wordt niet iedereen makkelijk zwanger. Helaas lukt het behouden van een zwangerschap niet elke vrouw

Nu zeven jaar geleden werd ik totaal onverwachts zwanger. Was zeker niet gepland, maar ontzettend gewild. Zeker gezien het feit dat ik 2 jaar ervoor "gekozen" heb om een abortus te ondergaan tegen mijn eigen principes in.

Helaas had mijn toenmalige vriend net voordat ik het ontdekte het uitgemaakt. Zodra ik hem het nieuws vertelde, besloten we er toch samen voor te gaan, Er waren ook nog gevoelens voor elkaar, waar we niet omheen konden.

De weken vervlogen en bij week 7 kreeg ik in ene heftige krampen en bloedverlies. hier schrok ik ontzettend van. Volgens mijn verloskundige moest ik me opmaken voor een mogelijke miskraam. Toch ontzettend bang, kreeg ik een echografie. Hier ben ik samen met mijn schoonzus Monique naar toe gegaan. 

Alles bleek toch goed en we hoorden het hartje. Dit was zo'n geweldig mooi geluid dat ik het van mijn leven niet zal vergeten. Vond het jammer dat mijn vriend het niet heeft mogen horen toen.

De bloedingen stopten en ik genoot weer van mijn zwangerschap. Ik ging weer naar school en genoot met mijn vriend van het leven. Echt gerust was ik niet helemaal, want ik durfde niks te kopen voor onze kleine.Week 12 kwam en ging over in week 13 en ik kreeg meer kalmte in mijn lijf.

De laatste schooldag voor de zomervakantie was ik bij mijn moeder thuis. Ik werd wakker en zoals elke zwangere vrouw, moest ik ontzettend nodig plassen. Bij het afvegen zag ik een hele lichte veeg roze bloed. Mijn hart stopte.