Snap
  • Kind

Hoe het allemaal begon....

Ik heb een zoon van 5 jaar die mij steeds dingen leert. Hij begint met praten als hij zijn ogen open doet en houd zijn mond pas weer als hij slaapt. Melih heeft een rijke  fantasie en daar komen die vreemdste en grappigste reacties en verhalen uit voort. 

Dit is hoe ik volgens mijn oudste zoon, de eerste keer mama ben geworden. 

Op een avond ga ik aan de keukentafel zitten met een glas water. Naast dat glas water ligt een minimensje van ongeveer 1 cm. Dat minimensje stop ik in mijn mond en met een grote slok water spoel ik dat weg.

Dat minimensje bevalt het schijnbaar goed daarbinnen, want het blijft lekker zitten waar het zit. Altijd wanneer ik eet en drink, groeit het minimensje weer een stukje. Op een gegeven moment moet ik ook wel een potlood of stift doorgeslikt hebben, want het minimensje begint te tekenen in mijn buik. Hierdoor krijg ik allemaal paarse streepjes op mijn buik. 
Het minimensje groeit en groeit en dan is er ineens te weinig plaats. Snel ren ik naar de wc en daar heb ik hem uitgepoept. En zo is Melih geboren :)

Ondertussen heb ik nog een tweede zoon "uitgepoept". Hij is 3 maanden nu en zijn naam is Yosri. Melih is een trotse broer. En hij is helemaal blij dat hij nu een broertje heeft. 

10 jaar geleden

Kindergedachten m.b.t. zwanger zijn/worden; Vroeger dacht onze inmiddels 9 jarige dochter dat zij tegelijkertijd in mijn buik had gezeten met haar inmiddels 7 jarige broer maar dat zij er gewoon al eerder uit wilde ;) Toen mijn schoonzus haar echofoto liet zien, zei mijn dochter: die foto heb ik ook op de TV gezien bij het weerbericht (zij vond de echo lijken op de windrichtingen) Een ander kind vroeg mij ook ooit hoe mijn baby in mijn buik was gekomen. Aangezien Harry Potter destijds een hot item was vertelde ik dat de papa van de baby met zijn toverstokje onze baby erin getoverd had ;)

10 jaar geleden

Wat leuk jij ook een blog! moest erg lachen om Melih's fantastische verhaal haha!

10 jaar geleden

De oudste had al een lijstje klaar met dingen om te doen als zijn broertje er dan eindelijk zou zijn :) samen buiten spelen en tv kijken. En hij had al een paar treintjes voor zijn broertje uitgezocht. Heel lief!

10 jaar geleden

Zo mooi hoe ze dat kunnen bedenken allemaal he, ik ben nu zwanger van de 2e, en heb een zoontje van 4. Wel enorm leuk als de 1ste zo betrokken is bij de zwangerschap. Voor nu lijkt het erop dat mijn grote stoere vent ook een super grote broer gaat worden, gelukkig ligt jaloezie ook niet echt in zijn karakter..maar ben benieuwd! ;) Heel veel geluk met jou 2 kanjers! Groetjes, Angelique