Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • foetus
  • Miskraam
  • baldwin

Hilaria Baldwin open over mogelijke miskraam

De vrouw van acteur Alec Baldwin laat op social media weten dat haar vijfde zwangerschap wellicht eindigt in een miskraam. “De foetus heeft een hartslag maar het is erg zwak.”

Bij haar foto op Instagram schrijft de 35-jarige auteur en yogalerares: “Ik heb altijd gezegd dat als ik nog eens zwanger zou zijn, ik het nieuws meteen zou bekendmaken. Ik heb altijd alles met jullie gedeeld en ik wil dit nieuws niet geheimhouden. Ik wil tonen dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Het is belangrijk om de waarheid te zeggen want het is mijn taak om anderen te helpen zich open te stellen.”

Hilaria wil graag het onderwerp uit de taboesfeer halen. “Ik voel geen schaamte. Praten over miskramen mag geen taboe zijn. Er is zoveel geheimdoenerij rond de eerste weken van een zwangerschap en ik vind het persoonlijk allemaal een beetje te vermoeiend. Ik ben misselijk, moe en mijn lichaam is aan het veranderen. Ik wil niet meer moeten doen alsof, ik hoop dat jullie dat begrijpen.”

Zwakke hartslag“Met de foetus gaat het niet zo goed. Er is een hartslag maar het is zeer zwak. Ook groeit ons ongeboren kindje niet zo goed. Dus moeten we wachten en dat is zeer moeilijk. Er is zoveel onzekerheid en de kans is zeer klein dat ons kindje levensvatbaar is. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn familie en ik hier doorkomen, zelfs als de reis moeilijk is.”

Hilaria laat weten blij te zijn met haar dokter en haar man. “Ik mag van geluk spreken dat ik een goede dokter heb. Mijn echtgenoot en vier gezonde kinderen helpen me om deze periode door te komen en laten me zien hoe mooi het leven echt is, zelfs al lijkt het even op een nachtmerrie. Ik ben dankbaar dat ik moeder ben van vier prachtige kinderen.”Wees lief voor mij Ze doet tot slot een oproep: “Wees in jullie reacties lief voor mij. Ik voel me kwetsbaar en ik heb steun nodig. Ik hoop dat ik door het delen van mijn verhaal kan tonen dat er mag gepraat worden over miskramen.”

Dat gebeurt gelukkig ook: veel volgers bedanken haar voor haar openheid en steunen Hilaria in deze onzekere tijd.

Bron: Het Laatste Nieuws