Snap
  • Zwanger

'Het' wordt vanmiddag hopelijk specifieker

50% van hem, 50% van mij. Dat is zeker. Ook 50% kans op een jongetje en 50% kans op een meisje. We hopen er straks achter te komen.

Veel mensen hebben al gevraagd ‘Willen jullie weten wat het wordt?’ En of we dat willen weten. Het idee van de onthulling bij de bevalling zelf spreekt me ook heel erg aan maar ik ben veel te ongeduldig om daar maanden op te wachten.

Mijn man en ik zijn beide praktisch ingesteld. Dus wat betreft de keuze voor een babykamer of kleertjes voor de kleine, accessoires en ga zo maar door vinden we het prettig om gericht aankopen te kunnen doen. Er is tegenwoordig ook een ruim aanbod in onzijdige spulletjes maar ik vind het wel zo leuk om voor een meisje te werken met bloemetjespatronen, strikjes en lieve roze details. Voor een jongen mag het natuurlijk wel wat stoerder en spreekt een strand/zee thema me heel erg aan; denk aan blauw-wit gestreepte items, walvissen, strandhuisjes enzovoorts.

Een middenweg hierin vinden betekent voor mij een niet zo uitgesproken sfeer waar ik zelf toch zo op hoop.

Ook willen we alvast concreet oefenen met een naam voor de baby. Zo zouden wij, als er niemand anders bij is, de baby alvast bij de naam noemen om aan het idee te wennen en om te kijken of we de naam na 100 keer te gebruiken nog steeds mooi vinden.

Vanmiddag hopen we er dus achter te komen wat voor soort mensje er in mij buik groeit. Al vanaf het begin van de zwangerschap heb ik sterk het gevoel dat het een meisjesmensje betreft. Ik heb geen voorkeur, want het lijkt me beide hartstikke leuk, maar toch betrap ik me er vaak op dat ik een meisjesscenario in mijn hoofd heb. Hopelijk ligt de kleine er goed voor, anders moeten we nog even geduld hebben tot de 15e van augustus.

Het voordeel van een jongetje zou zijn dat we al sinds de verkeringstijd beide een hele mooie jongensnaam in ons hoofd hebben. Ergens zou het een soort van op zijn plek vallen dat het jongetje wiens naam we al zo lang voor ogen hebben zich aandient. 

Ik ben heel benieuwd, we gaan het hopelijk horen straks.

's avatar
7 jaar geleden

Spannend! Ik ben benieuwd of jullie de mooie jongensnaam of een nieuwe meisjesnaam mogen gebruiken!

Anolien's avatar
7 jaar geleden

Ik zit nog niet zo lang op deze blog dus heb nog wat verhalen in te halen. Vandaag hadden we de pretecho, ben nu bijna 17 weken.

Anolien's avatar
7 jaar geleden

Dankjewel, daar hoopte ik inderdaad op. Spoedig een vervolg!

Anolien's avatar
7 jaar geleden

Het idee is juist dat het uitnodigt om verder te lezen waarbij ik graag een blog weer schrijven, meer vanuit mijn mans point of view. We hadden vandaag de pretecho dus wilde dit gevoel eerst opschrijven voordat we wisten wat we krijgen.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anolien?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.