Blog header image

Het wordt soms sneller groen dan dat je denkt...

Ondanks dat ik toch echt dacht dat het negatief nieuws zou zijn, mag ook ik met die lieve schat van me gaan 'klussen'.

Vandaag om 15:50 uur moesten we in het ziekenhuis zijn voor de check up. Hoe had mijn hba1c het gedaan, gezien het feit dat ik ziek was geweest en mijn suikers niet 100% in orde waren? En wat vond de internist van mijn manier van aanpakken, liet ik genoeg zien dat ik het wilde? Ik wist alleen dat het negatief nieuws zou worden. Of nou ja, wist... Dacht eerder.

'Hoe gaat het? Alles goed bij de haptotherapeut?' dat was het eerste wat mijn lieve internist mij vroeg. Leuk dat het dan lijkt alsof ze je ook echt kennen en zich kunnen herinneren wat en hoe, haha. Maar goed...

'Ja, gaat goed bij de haptotherapeut. Helpt goed. Mijn suiker is geloof ik wat minder. Ik ben gestegen met mijn hb1c denk ik'

'Oh, waarom denk je dat?'. Ik was stil en keek mijn vriend aan. Het was voor ons beide duidelijk dat het dus niet geheel negatief nieuws zou zijn. Uiteindelijk blijkt mijn hba1c gezakt te zijn naar de 50. Twee punten te hoog (moest naar 48), maar ze vertrouwde erop dat het wel goed zat. Ik was een van de eerste mensen die zo snel was gedaald. 

Dit houdt dus in dat ik mijn pil er vanaf vandaag uitgooi. Kijken wat het brengt voorlopig (en stiekem mijn ovulatie bijhouden enzo.. haha). En opzoeken wat verstandig is om te doen. Extra vitaminen, natuurlijk foliumzuur en misschien bepaalde dingen niet of juist wel eten? 

Ik ben in ieder geval hartstikke happy dat ik mag 'klussen' met de vriend. En niet alleen voor het zwanger worden hoor. Ook gewoon omdat mijn vriend leuk is en ik graag met hem 'klus' ;)!

Lindsy83
6 jaar geleden

Top! Veel klusplezier! Dat is trouwens een van de belangrijkste dingen om zwanger te worden, dat je er plezier in blijft houden ;)